ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τυφώνας Άιντα: Σοκ στη Λουιζιάνα με έναν νεκρό – Χωρίς ρεύμα η Νέα Ορλεάνη

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας Άιντα, ήδη υπάρχει ένας νεκρός.
Τυφώνας Άιντα: Σοκ στη Λουιζιάνα με έναν νεκρό – Χωρίς ρεύμα η Νέα Ορλεάνη

Ένα θύμα και σοβαρές καταστροφές έχει προκαλέσει μέχρι τώρα ο τυφώνας Άιντα, που σαρώνει τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Χθες Κυριακή έμεινε χωρίς ρεύμα ολόκληρη η πόλη της Νέας Ορλεάνης εξαιτίας του περάσματος του τυφώνα.

Σχεδόν 700.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με την Entergy. Οι αρχές στη Λουιζιάνα εξάλλου ανακοίνωσαν έναν θάνατο που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα, καθώς ένας άνθρωπος χτυπήθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), μέρος του συστήματος της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, υποβάθμισε τον Άιντα στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κατηγορίας Σαφίρ-Σίμσον, προειδοποιώντας όμως πως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε τομείς της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

Σύμφωνα με το NHC, ο Άιντα βρισκόταν πριν από λίγο 65 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, με ανέμους ταχύτητας ως και 165 χιλιομέτρων ανά ώρα. Αναμένεται να εξασθενίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, αλλά θα παραμείνει τυφώνας για αρκετές ώρες ακόμη, πρόσθεσε. Θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε τη Λουιζιάνα σε κατάσταση καταστροφής, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποδέσμευση ομοσπονδιακών χρηματικών και άλλων πόρων για να βοηθηθεί η πολιτεία.

Ο τυφώνας Άιντα έφτασε στην ξηρά το μεσημέρι της Κυριακής με ισχυρούς ανέμους 240 χιλιομέτρων την ώρα ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, υπάρχει προειδοποίηση για πλημμύρα στη Νέα Ορλεάνη, τη μεγαλύτερη πόλη της Λουιζιάνας, παρότι ο τυφώνας έχει αρχίσει να εξασθενεί.

Η έντονη βροχόπτωση θα συνεχιστεί στο Μισισιπή και τη Λουιζιάνα το πρωί της Δευτέρας, με τη βροχή να φτάνει έως 25 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές.

Ακόμη και όταν ο τυφώνας εξασθενεί, η ισχυρή βροχή και οι πλημμύρες θα παραμείνουν έως και την Τρίτη, φτάνοντας μέχρι την κοιλάδα του Τενεσί.

«Ο τυφώνας Άιντα είναι μία απ’ τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχουν πλήξει ποτέ τη Λουιζιάνα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις τοπικές μας υπηρεσίες και τους πολίτες της πολιτείας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και έχουμε τοποθετημένες ομάδες έρευνας και διάσωσης, σκάφη κλπ., ώστε να αρχίσουμε να βοηθάμε τους ανθρώπους μόλις είναι ασφαλές», δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, την Κυριακή..

Διαβάστε επίσης

Αφγανιστάν: Εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ!

Viral: Βρέθηκε ο σωσίας του «The Rock» και είναι αστυνομικός

Big Brother: Αποχώρηση ΒΟΜΒΑ! Έφυγε από την πρώτη ημέρα αυτός ο παίκτης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τυφώνας Άιντα: Σοκ στη Λουιζιάνα με έναν νεκρό – Χωρίς ρεύμα η Νέα Ορλεάνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.