ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες, σε οκτώ ώρες στη Νάξο!

Δημιουργώντας νέο ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες
Τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες, σε οκτώ ώρες στη Νάξο!

Οι παραγωγοί της Ένωσης Aγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κατάφεραν να καταρρίψουν το δικό τους ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη μερίδα από τηγανιτές πατάτες, συνολικού βάρους 625 κιλών.

Για να επιτευχθεί το ρεκόρ, σε λιγότερες από οκτώ ώρες, χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθάριστες πατάτες Νάξου, οι οποίες όταν καθαρίστηκαν, ζύγιζαν 1.800 κιλά και τελικά όταν τηγανίστηκαν και σερβιρίστηκαν  στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, το τελικό βάρος ήταν 625 κιλά.

Για την κατάρριψη του ρεκόρ χρειάστηκαν, επίσης, 800 κιλά ελαιόλαδου Νάξου και 24 καζάνια. Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα από τη Δευτέρα το πρωί και το ολοκλήρωσαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγισης πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Βιβλίου Γκίνες και τα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους για την πιστοποίηση του ρεκόρ.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες, σε οκτώ ώρες στη Νάξο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.