ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία: Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, στην τροπολογία προβλέπεται μόνο η ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, χωρίς καταγραφή και αποθήκευση. Ως Υπεύθυνος επεξεργασίας, αναφέρει το lawpost.gr, ορίζεται το Υπουργείο (για τα δημόσια) και τα ίδια σχολεία (για τα ιδιωτικά). Στην...
Τηλεκπαίδευση στα σχολεία: Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, στην τροπολογία προβλέπεται μόνο η ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, χωρίς καταγραφή και αποθήκευση.

Ως Υπεύθυνος επεξεργασίας, αναφέρει το lawpost.gr, ορίζεται το Υπουργείο (για τα δημόσια) και τα ίδια σχολεία (για τα ιδιωτικά). Στην τροπολογία υπάρχει πρόβλεψη και για τη διενέργεια εκτίμησης ακτικτύπου για τα προσωπικά δεδομένα.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται η δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τη χρήση μέσων τεχνολογίας και υπό τη μορφή σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (δηλαδή, απευθείας διδασκαλίας και μετάδοσης μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό με τη χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας) σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας της οικείας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.

Προβλέπεται ρητώς ότι δεν επιτρέπεται η καταγραφή και αποθήκευση του παραδιδόμενου μαθήματος σε τεχνικά μέσα, παρά μόνο η ζωντανή μετάδοση ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο, και μόνον μια όσο διαρκεί η εκάστοτε διδασκαλία από τον εκπαιδευτικό, με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τηλεκπαίδευση στα σχολεία: Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.