ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμή φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ιστορικό ρεκόρ ακρίβειας για το φυσικό αέριο – Σε απόγνωση οι πολίτες!

Η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει έναν τεράστιο… πονοκέφαλο στους πολίτες, που βρίσκονται ήδη σε απόγνωση.
Τιμή φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ιστορικό ρεκόρ ακρίβειας για το φυσικό αέριο – Σε απόγνωση οι πολίτες!

Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης στους πολίτες, με την τιμή του να είναι τουλάχιστον 20% πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί περίπου στο 1,05 ευρώ/λίτρο, ενώ στην περιφέρεια πλην των νησιών, θα είναι 1,10. Στα νησιά, η τιμή μπορεί να είναι και 1,20 ανά λίτρο.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο τώρα, οι αυξήσεις θα κυμανθούν άνω του 100% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με το φθηνότερο να είναι πάνω από 40 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ πέρσι ήταν η τιμή αυτή στα 20 ευρώ.

Τι γίνεται με το επίδομα θέρμανσης!

Φέτος, το επίδομα θέρμανσης είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις αυξήσεις που θα γίνουν.

Η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να είναι εφέτος αυξημένη κατά 20%, αλλά η αύξηση δεν θα μεταφραστεί με αλλαγή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πάρουν περισσότερα άτομα το ίδιο επίδομα.

Αλλά θα γίνει αύξηση του βασικού επιδόματος που σήμερα ανέρχεται σε 220 ευρώ και μπορεί να κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ ανάλογα τον αριθμό των τέκνων και τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.

Αυτό σημαίνει ότι η βάση υπολογισμού των 220 ευρώ, μπορεί να πάρει 44 ευρώ αύξηση και να φτάσει τα 264 ευρώ.

Η αύξηση κατά 20% αναμένεται να εφαρμοστεί και στα κατώτερα και ανώτερα όρια επιδόματος για να διαμορφωθούν τελικά στα 96 και 780 ευρώ αντίστοιχα.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης, αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο αξίας διπλάσιας από το ύψος της επιδότησης που θα λάβει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τιμή φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ιστορικό ρεκόρ ακρίβειας για το φυσικό αέριο – Σε απόγνωση οι πολίτες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.