ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Πώς να επιλέξετε χρώμα και πάροχο (vid)

«Χαμένοι» οι καταναλωτές με τα χρώματα στα τιμολόγια ρεύματος: – Ποιο να επιλέξουν οι καταναλωτές
Τιμολόγια ρεύματος: Πώς να επιλέξετε χρώμα και πάροχο (vid)

«Μπερδεμένοι εμφανίζονται οι καταναλωτές σχετικά με την επιλογή χρώματος στα νέα τιμολόγια ρεύματος που θα εφαρμοστούν από το 2024. Δείτε παρακάτω τα πιο σημαντικά σημεία καθενός από τα τέσσερα χρώματα (μπλε, πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί) ώστε να αποφασίσετε ποιο είναι εκείνο που συμφέρει περισσότερο το νοικοκυριό σας.

Παράλληλα η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα τιμολόγια ρεύματος και τα χρώματα καθώς και τι συμφέρει τους καταναλωτές.

«Δεν είναι απαραίτητο επειδή λήγει η χρονιά να επιλέξουμε προμηθευτή. Όλοι μας αν δεν έχουμε επιλέξει, θα ενταχθούμε στο πράσινο τιμολόγιο. Το καλό με αυτό το τιμολόγιο είναι ότι όλοι οι προμηθευτές θα δώσουν τις τιμές τους, και θα μπορέσουμε να συγκρίνουμε τι μας ταιριάζει. Τα σταθερά και κυμαινόμενα τιμολόγια υπήρχαν πάντοτε. Εμείς τα ομαδοποιήσαμε», είπε αρχικά η κ. Σδούκου.

«Κάνοντας «ποδαρικό», η τιμή της κιλοβατώρας θα είναι σίγουρα κάτω από 14 λεπτά – ενώ πριν την κρίση ήταν περί τα 11 λεπτά – οι εταιρείες δεν έχουν δώσει τις τιμές τους ακόμα. Φαίνεται ότι θα είναι από 13.5 – 17 λεπτά χωρίς τις εκπτώσεις που κάνει ο κάθε πάροχος. Για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι θέμα της κάθε εταιρείας. Είναι σημαντικό που έχον πέσει οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου και αυτό μαζί με τους κανόνες ανταγωνισμού να έχουν διαμορφώσει μία πτωτική τάση στις τιμές»

Τιμολόγια ρεύματος: Τα θετικά και τα αρνητικά κάθε χρώματος

Μπλε τιμολόγιο: 

-Σταθερή χρέωση της KWh για όλον τον χρόνο της σύμβασης

-Δεν επηρεάζεται από τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις αγοράς του ρεύματος

-Υψηλότερη χρέωση της KWh από όλους τους τύπους τιμολογίων

-Επιβάλλονται ρήτρες αποχώρησης

Κίτρινο τιμολόγιο: 

-Κυμαινόμενη χρέωση της KWh ανά μήνα

-Η χρέωση ανά μήνα εξαρτάται από τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις αγοράς του ρεύματος

-Η τιμή της KWh για τον μήνα κατανάλωσης θα γίνεται γνωστή στο τέλος του μήνα.

-Δεν επιβάλλονται ρήτρες αποχώρησης

Πορτοκαλί τιμολόγιο: 

-Κυμαινόμενη χρέωση της KWh ανά ώρα μέσα στο 24ωρο

-Επηρεάζεται από τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις αγοράς του ρεύματος

-Η χρέωση ανά ώρα γίνεται μόνο με εγκατάσταση έξυπνου μετρητή

-Δεν επιβάλλονται ρήτρες αποχώρησης

Πράσινο τιμολόγιο:

-Η χρέωση της KWh διαμορφώνεται με βάση σταθερές και μεταβλητές τιμές

-Επηρεάζεται από τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις αγοράς του ρεύματος

-Εφαρμόζονται ρήτρες αναπροσαρμογής

-Δεν επιβάλλονται ρήτρες αποχώρησης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τιμολόγια ρεύματος: Πώς να επιλέξετε χρώμα και πάροχο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.