ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάρτηση που έκανε η Χρύσα Λύκου πρέπει να τη διαβάσουν όλες οι γυναίκες (αλλά και οι άντρες)

Εχουν μείνει κάτι λιγότερο από 100 ημέρες για να κλείσει και αυτή η χρονιά, κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί. Ανάμεσα σε αυτους και 11 γυναίκες. Γυναικοκτονία ειναι το έγκλημα και η Χρύσα Λύκου έχει να πει κάτι πολύ σημαντικό για αυτό.
Την ανάρτηση που έκανε η Χρύσα Λύκου πρέπει να τη διαβάσουν όλες οι γυναίκες (αλλά και οι άντρες)

Εχουν μείνει κάτι λιγότερο από 100 ημέρες για να κλείσει και αυτή η χρονιά, κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί , για διάφορους λόγους, και αρκετοί άλλοι θα ακολουθήσουν μέχρι το 2022. Οι ειδικοί εξάλλου είχαν προειδοποιήσει, η πανδημία και τα lockdowns θα φέρουν εγκληματικότητα, θα βγάλουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένες διαστροφές που έτσι και αλλιώς δημιουργούσαν πρόβλημα. Θα τις απογειώσουν. Η Χρύσα Λύκου έχει να πεί κάτι για αυτό, αλλά θα το δούμε στη συνέχεια.

Πολλές γυναίκες από την αρχή του χρόνου έχουν χάσει πρόωρα τη ζωή τους. Ασθένειες, ατυχήματα, κακές στιγμές, οι λόγοι πολλοί. Ηταν της μοίρας τους γραφτό συνήθως λένε όσοι θέλουν να απαλύνουν τον πόνο τους ή και τον πόνο του άλλου. Πόσους ανθρώπους θα σκοτώσει ακόμα αυτή η φράση; Μια έγκαιρη εξέταση, μια μπύρα λιγότερη, ένα ρίσκο που δεν πήρες τελικά, καθορίζουν το γραφτό σου. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της μοίρας σου γράφεται από εσένα. Τι γίνεται όμως όταν η δική σου μοίρα βρίσκεται στα χέρια άλλων. Όταν για τη δική σου μοίρα ευθύνεται μια κοινωνία ολόκληρη;

11 γυναίκες από την αρχή του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους από ένα έγκλημα αρχαίο όσο η ανθρωπότητα. Η γυναικοκτονία όσο απλή και κατανοητή λέξη πιστεύουμε ότι είναι, τόσο βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία είναι τα αίτια της. Ακόμα και αν δεν είχες καταλάβει το βάθος του προβλήματος μέχρι τώρα, πλέον δεν μπορείς να ρωτάς «γιατί δεν έφευγε». Η απαντηση φέτος εχει γραφτεί με το αίμα 11 γυναικών και περιμένει το share όλων μας. Η Ντόρα από τη Ρόδο ας είναι η τελευταία γυναίκα που της αφαιρείται η ζωή.

Η Χρύσα Λύκου, η δημοσιογράφος του Provocateur, ας είναι η τελευταία γυναίκα που πρέπει να μιλήσει για να αλλάξουμε. Διαβάστε τι έγραψε στο facebook και μοιραστείτε το με όσους ξέρετε ότι χρειάζεται. Όχι μέσα από το sportime, αυτό το share πρέπει να γίνει από το ίδιο το προφίλ της. Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Χρειάζονται μόλις 180 μοίρες για να αλλάξουμε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Την ανάρτηση που έκανε η Χρύσα Λύκου πρέπει να τη διαβάσουν όλες οι γυναίκες (αλλά και οι άντρες)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.