ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τετάρτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός χωρίς περικοπή των συντάξεων

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η τελευταία έκθεση του Γραφείου δεν προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5% του ΑΕΠ,
Την Τετάρτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός χωρίς περικοπή των συντάξεων

Την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού χωρίς το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, μετά και την τεχνική συμφωνία στο Euroworking Group για τα θετικά μέτρα από το δημοσιονομικό περιθώριο που προκύπτει.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, το 2019 θα υπάρχει χώρος για να διατηρηθεί ένα μέρος των αντιμέτρων μαζί με την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η τελευταία έκθεση του Γραφείου δεν προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5% του ΑΕΠ, αλλά υπέρβαση κατά 1,1 δισ. ευρώ σε επίπεδο 9μήνου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ για 4ο Μνημόνιο, επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Δεν μπορεί να πιστωθεί θετικά σε κάποιον η διόρθωση μιας ζημιάς που την έκανε μόνος του, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Επιδότηση ενοικίου έως 210 ευρώ το μήνα για 300.000 οικογένειες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Την Τετάρτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός χωρίς περικοπή των συντάξεων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.