ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελπιδοφόρο φάρμακο που ανέφερε ο Τσιόδρας

Τι είπε ο καθηγητής
Το ελπιδοφόρο φάρμακο που ανέφερε ο Τσιόδρας

Τσιόδρας: Εντατικές είναι οι προσπάθειες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας να αναχαιτίσουν την πανδημία του κορονοϊού, είτε με φαρμακευτικά παρασκευάσματα είτε με την ανακάλυψη του ποθητού εμβολίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, επιστρατεύθηκε και η ουσία «ρεμντεσιβίρη», με τα μέχρι στιγμής πειράματα να είναι ενθαρρυντικά.

Σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «The New England Journal of Medicine», στην οποία καταγράφηκε βελτίωση της κλινικής εικόνας σε 36 από 53 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό (ποσοστό 68%). Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση.

Βεβαίως, οι ερευνητές σημείωσαν πως η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου θα πρέπει να δοκιμαστεί περαιτέρω με συνεχείς τυχαιοποιημένες δοκιμές, όπου θα υπάρξει και χρήση ψευδοφαρμάκου (placebo) με σχετική ομάδα ελέγχου.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε σήμερα στο εν λόγω φάρμακο.

Όπως είπε, «από το εξωτερικό είχαμε κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα, σχετικά με τη χρήση ενός ενδοφλέβιου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση και η χώρα μας μέσω τριών τρόπων», προσθέτοντας πως «θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν και από τις νέες αναδυόμενες θεραπείες για τον ιό, ιδιαίτερα όταν αυτές συνοδεύονται από κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα αποτελεσματικότητας».

Λίγο αργότερα, ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε τα εξής: «Αν με ρωτάτε σαν επιστήμονα και σαν γιατρό, αυτή τη στιγμή από τα νεότερα φάρμακα που κυκλοφορούν για τον ιό, αυτό που έχει περισσότερες ενδείξεις ότι δουλεύει και δουλεύει καλά, είναι το φάρμακο το οποίο σας ανέφερα και για το οποίο δημοσιεύθηκε προχθές στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine των ΗΠΑ, που είναι ένα από τα έγκυρα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο. Και έδειξε μία αποτελεσματικότητα της τάξεως του 68%, η οποία περιλάμβανε και σοβαρά περιστατικά».

Κορονοϊός – Ελλάδα: Οι κρίσιμες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ελπιδοφόρο φάρμακο που ανέφερε ο Τσιόδρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.