ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το… έστρωσε στον Χορτιάτη: Έντονη χιονόπτωση και 30 πόντοι χιόνι! (vid)

Χορτιάτης: Σφοδρή χιονόπτωση και 30 πόντοι χιόνι! Κλειστοί οι δρόμοι Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου.
Το… έστρωσε στον Χορτιάτη: Έντονη χιονόπτωση και 30 πόντοι χιόνι! (vid)

Χορτιάτης: Σφοδρή χιονόπτωση είχαμε τις τελευταίες ώρες στον Χορτιάτη, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη παραμένει κλειστός. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον δρόμο Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης.

«Τόσο χιόνι δεν είδαμε όλο τον χειμώνα» λέγανε χαρακτηριστικά οι δημοτικοί υπάλληλοι του Χορτιάτη που δουλεύουν από τη νύχτα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Γενικότερα, από το βράδυ της Τετάρτης (1/4) η χιονόπτωση είναι έντονη στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Οπως έγινε γνωστό, το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό, ενώ 11 εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη επιχειρούν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Αθήνας

«Επιχειρούν έντεκα εκχιονιστικά μηχανήματα από τις 12 το βράδυ, ενώ σε επιφυλακή έχουμε αλλά 10 οχήματα για τον αποχιονισμό της περιοχής. Έχουμε μοιράσει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα 300 σακιά με αλάτι για τα δύσκολα σημεία των δρόμων, ενώ οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα κοινοτικά καταστήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Ιωάννης Ντίτσιος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κάτοικοι του Χορτιάτη  ότι αν και είναι συνηθισμένοι στα χιόνια, τόσο έντονη χιονόπτωση μέσα στον Απρίλιο, σπάνια έχουν ζήσει στην περιοχή και δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από το ακραίο για την εποχή φαινόμενο. «Δέκα χρόνια ζω στον Χορτιάτη, πρώτη φορά βλέπω τόσο χιόνι, τον Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το… έστρωσε στον Χορτιάτη: Έντονη χιονόπτωση και 30 πόντοι χιόνι! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.