ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «φιλί» του πολέμου: Πως συγκρούστηκε η ελληνική φρεγάτα με την τουρκική (pic)

Θρίλερ διαρκείας θύμιζουν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Το «φιλί» του πολέμου: Πως συγκρούστηκε η ελληνική φρεγάτα με την τουρκική: Η Άγκυρα δεν εμφανιζόταν διατεθειμένη, παρά την τηλεφωνική επικοινωνία της Ανγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, να υποχωρήσει από την εξαναγκαστική τακτική που έχει χαράξει με επίκεντρο την παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους...
Το «φιλί» του πολέμου: Πως συγκρούστηκε η ελληνική φρεγάτα με την τουρκική (pic)

Θρίλερ διαρκείας θύμιζουν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το «φιλί» του πολέμου: Πως συγκρούστηκε η ελληνική φρεγάτα με την τουρκική: Η Άγκυρα δεν εμφανιζόταν διατεθειμένη, παρά την τηλεφωνική επικοινωνία της Ανγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, να υποχωρήσει από την εξαναγκαστική τακτική που έχει χαράξει με επίκεντρο την παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους «Oruc Reis» από τις 10 Αυγούστου σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εκτόνωση της κατάστασης να εμφανίζει περιπλοκές, δεδομένου ότι η παράνομη τουρκική NAVTEX ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου. Παράλληλα, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή. Το «φιλί του πολέμου», δηλαδή η επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, έδειξε τα όρια.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της «Καθημερινής» η φρεγάτα Λήμνος συγκρούστηκε με το Kemal Reis εξαιτίας λάθος χειρισμού του κυβερνήτη του τουρκικού πλοίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα armyvoice, το συμβάν διαδραματίστηκε σε τρεις φάσεις. Η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis (κόκκινο), κινήθηκε εναντίον της ελληνικής (μπλε) όπως φαίνεται στο πρώτο κουτάκι του infographic. Η πορεία των δυο πλοίων φαίνεται από τα βελάκια.

Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας έκανε ανάποδα και άφησε την τουρκική να περάσει. Η φρεγάτα Kemal Reis άφησε εκτεθειμένη την δεξιά της πλευρά.

Τότε ο κυβερνήτης της ελληνικής διέταξε πρόσω και «επακούμπησε» την πλώρη της φρεγάτας Λήμνος στην δεξιά μάσκα του τουρκικού. Όπως περιγράφεται το συμβάν, πρόθεση της ελληνικής πλευράς ήταν να αποφύγει την σύγκρουση και όχι να προκαλέσει επεισόδιο, στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Για το συμβάν αναμένεται να παρουσιαστούν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Η ελληνική φρεγάτα δεν υπέστη ζημιές σε αντίθεση με την τουρκική. Για το περιστατικό αναμένεται να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το «φιλί» του πολέμου: Πως συγκρούστηκε η ελληνική φρεγάτα με την τουρκική (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.