ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ίδιο «ποίημα» είπε η Ματίνα Παγώνη, όταν της είπαν στον ΣΚΑΪ πως «δεν μας γλυτώνει ούτε η 4η δόση από τη νόσηση»

Η Ματίνα Παγώνη δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση στο ότι εξακολουθούν να νοσούν κατά κόρον ακόμα και όσοι έχουν κάνει 4η δόση
Το ίδιο «ποίημα» είπε η Ματίνα Παγώνη, όταν της είπαν στον ΣΚΑΪ πως «δεν μας γλυτώνει ούτε η 4η δόση από τη νόσηση»

Ακόμα και στην τηλεοπτική «ναυαρχίδα» της εμβολιαστικής εκστρατείας, τον ΣΚΑΪ, οι δημοσιογράφοι μιλούν ανοιχτά πλέον για την χαμηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του Covid, ειδικά όσον αφορά την προστασία από την νόσηση. Όμως παρόλο που ο κάθε πολίτης πλέον γνωρίζει στον κοινωνικό του περίγυρο δεκάδες περιπτώσεις εμβολιασμένων που νοσούν κανονικά ακόμα και αν έχουν κάνει και την τέταρτη δόση, αυτό δεν εμποδίζει καθόλου την Ματίνα Παγώνη να επαναλαμβάνει το ίδιο «ποίημα» που χρησιμοποίησε και στην διετία της πανδημίας.

Ποιο είναι αυτό; Πως ναι μεν κοροϊδεύτηκαν για μια ακόμη φορά και νοσούν κανονικότατα οι εμβολιασμένοι με την τέταρτη δόση, άλλα δεν… νοσούν σοβαρά και δεν διασωληνώνονται. Ακριβώς – δηλαδή – το ίδιο αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη δόση των εμβολίων, το οποίο διαψεύστηκε διαδοχικά και τις τρείς φορές, αφού εμβολιασμένοι ασθενείς κατέληγαν κατά κόρον στις ΜΕΘ, πολλές φορές μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό κατά αναλογία, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη ήταν προσκεκλημένη σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και οι δημοσιογράφοι της εξέφρασαν την εικόνα που λαμβάνουν από την κοινωνία πως ο ιός κάνει θραύση και στους εμβολιασμένους και ρώτησαν την κ. Παγώνη τι έχει να πει πάνω σε αυτό:

«Έχουμε μια απορία, έχουμε εμβολιαστεί και ακούμε διαρκώς γύρω μας κρούσματα ακόμη και αυτών που έχουν εμβολιαστεί και με την τέταρτη δόση», είπαν οι δημοσιογράφοι.

«Οι επαναλοιμώξεις τις οποίες εμείς έχουμε τονίσει, φοβόμαστε, επισημάναμε και γι’ αυτό από την αρχή είπαμε ότι καλό είναι όλοι να προσέχουν να μην νοσήσουν. Γι’ αυτό από την αρχή είπαμε όλοι να εμβολιαστούν. Γι’ αυτό επιμείναμε πάνω σε αυτό το θέμα», είπε η Ματίνα Παγώνη αποφεύγοντας να απαντήσει για ποιο λόγο οι εμβολιασμένοι με 4 δόσεις συνεχίζουν να προσβάλλονται από τον κορονοϊό με την ίδια ευκολία που κολλάνε και οι ανεμβολίαστοι.

«Μα δεν μας γλυτώνει το εμβόλιο από το να νοσήσουμε», αντέτεινε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Το εμβόλιο σώνει ζωές. Έχουν μειωθεί οι νοσηλείες και επιπλέον δεν πας στις μονάδες της εντατικής θεραπείας, δεν διασωληνώνεσαι και τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά», απάντησε η Ματίνα Παγώνη, αγνοώντας και πάλι την πραγματικότητα και μεταφέροντας την συζήτηση αλλού.

Ασφαλώς θα μπορούσε κάποιος να ανταπαντήσει στην κ. Παγώνη ότι οι βαριές νοσηλείες έχουν μειωθεί λόγω του ότι ο ίδιος ο ιός μεταλλάσσεται και εξασθενεί όλο και περισσότερο έχοντας περάσει σε ενδημική φάση. Με μόνο το 19,1% στους άνω των 60 ετών να έχουν κάνει την 4η δόση έως τα μέσα Οκτωβρίου, δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί η μείωση των βαριών νοσηλειών ως αποτέλεσμα της 4ης δόσης. «Ειδικοί» που απαιτούσαν να χτιστεί ένα δήθεν τείχος ανοσίας με 80% εμβολιασμών επί του γενικού πληθυσμού, τώρα μιλούν για «προστασία» ενόσω έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 2 στους 10 ηλικιωμένους;

Στην ουσία η Ματίνα Παγώνη επαναλαμβάνει το ίδιο έωλο αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε και στην εποχή που κυριαρχούσε η μετάλλαξη «Δέλτα» και αργότερα η «Όμικρον». Και τότε γινόταν μια τεχνητή μεγαλοποίηση των δυνατοτήτων του εμβολίου, που όμως κατέπεσε με πάταγο εκ των πραγμάτων.

Όλοι θυμούνται πως το αφήγημα ξεκίνησε από το ότι ο κορονοϊός παρουσιαζόταν ως «πανδημία των ανεμβολίαστων», και στη συνέχεια τα «ατού» του εμβολιασμού έριχναν όλο και πιο χαμηλά τον πήχη, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα όπου οι πολίτες έχουν έντονη την αίσθηση πως οι τηλε – ειδικοί τον ενέπαιξαν. Η Ματίνα Παγώνη επιμένει να μην δίνει απαντήσεις για το μεγάλο φιάσκο των εμβολίων όσον αφορά την ανάσχεση της νόσησης, και κάνει το ίδιο παλιακό «promotion» που όμως δεν πείθει κανέναν πλέον…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ίδιο «ποίημα» είπε η Ματίνα Παγώνη, όταν της είπαν στον ΣΚΑΪ πως «δεν μας γλυτώνει ούτε η 4η δόση από τη νόσηση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.