ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κράτος άφησε τους γιατρούς μόνους τους-Κραυγή αγωνίας στο Παπανικολάου: «Βοηθήστε μας διασωληνώνουμε 40αρηδες και 50ρηδες!»

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για τους ασθενείς κορωνοϊού, περιγράφει ένας γιατρός.
Το κράτος άφησε τους γιατρούς μόνους τους-Κραυγή αγωνίας στο Παπανικολάου: «Βοηθήστε μας διασωληνώνουμε 40αρηδες και 50ρηδες!»

Κορονοϊός: Δραματική έκκληση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στο σύστημα υγείας (ΕΣΥ) κάνει ο γιατρός Δανιήλ Κωνσταντινίδης.

«Οι άνθρωποι κλαίνε πριν διασωληνωθούν» λέει μεταξύ άλλων για τους ασθενείς του κορονοϊού, περιγράφοντας τις καταστάσεις με αναρτήσεις στο Facebook, ο γιατρός αναισθησιολόγος που εργάζεται στο Παπανικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bayraktar: Απλά τα βλέπουμε να πετάνε – Ανήμπορη να αντιδράσει η Ελλάδα

Ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης κάνει λόγο για «υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνείες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, αναφέρεται στις καθημερινές διασωληνώσεις που γίνονται στο «Παπανικολάου» και οι οποίες αφορούν ακόμα και σε «40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν. Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε».

Αναλυτικά η ανάρτησή του για το Παπανικολάου και όχι μόνο

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ….
Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει…

Posted by Daniel Konstantinidis on Thursday, November 12, 2020

Δεν περνάει ούτε μία μέρα στο νοσοκομείο που να μη διασωληνώσουμε συνανθρώπους μας που έχουν προσβληθεί από Covid-19. Το…

Posted by Daniel Konstantinidis on Saturday, November 7, 2020

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το κράτος άφησε τους γιατρούς μόνους τους-Κραυγή αγωνίας στο Παπανικολάου: «Βοηθήστε μας διασωληνώνουμε 40αρηδες και 50ρηδες!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.