ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μαύρο – άσπρο έκανε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ για το ξεπούλημα της ΔΕΗ: «Θα έχει ισχυρή… μειοψηφία το κράτος», είπε!

Ούτε ο... ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν πίστευε όσα είπε στον ΣΚΑΪ, για να δικαιολογήσει την παράδοση της ΔΕΗ σε χέρια ιδιωτών.
Το μαύρο – άσπρο έκανε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ για το ξεπούλημα της ΔΕΗ: «Θα έχει ισχυρή… μειοψηφία το κράτος», είπε!

Το μαύρο – άσπρο επιχείρησε να κάνει για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όπου κλήθηκε να απαντήσει για τη προμελετημένη παράδοση της Δημόσιας επιχείρησης σε χέρια ιδιωτών.

Από το βήμα του πάντα φιλόξενου προς την κυβέρνηση ΣΚΑΙ, ο κ. Οικονόμου θεώρησε πως είναι μια καλή ευκαιρία για να εμπαίξει για άλλη μια φορά τους πολίτες, προσπαθώντας να παρουσιάσει την εκχώρηση της πλειοψηφικής συμμετοχής του Δημοσίου σε ιδιώτες επενδυτές, ως κάτι που… συμφέρει τον Έλληνα πολίτη!

Παρόλα αυτά, ούτε ο ίδιος δεν έπεισε τον εαυτό του με τα συγχυσμένα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου τον ρώτησε για το ότι το δημόσιο στη ΔΕΗ χάνει το 51% και πέφτει σε μειοψηφικό μερίδιο, περίπου 34 – 37%:

«Ο πολίτης τι όφελος θα έχει από αυτή τη πώληση;»

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Ο πολίτης μακροπρόθεσμα θα μπορεί να παράγει φθηνότερα ρεύμα, άρα να μην είναι ευάλωτος στις αυξήσεις, στις μεγάλες ανισορροπίες που δεν οφείλονται στο εσωτερικό, άλλα στο εξωτερικό…»

«Θα μπορεί όμως να παρεμβαίνει το κράτος όπως τώρα, για να συγκρατεί τις τιμές ή το χάνουμε αυτό;», τον διέκοψε ο δημοσιογράφος.

Και ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως… «Θα έχει ισχυρή μειοψηφία το κράτος».

Πραγματικά, για πόσο χαζό έχει τον Ελληνικό λαό ο κ. Οικονόμου; Η σαλαμοποίηση και το σταδιακό ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης, χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη για τον πολίτη, γιατί το κράτος θα κρατήσει ισχυρή… μειοψηφία;

Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται σε αυτό που λέγεται μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority), όπου το κράτος τυπικά θα έχει ακόμα το δικαίωμα για άσκηση «βέτο». Άλλα πραγματικά, ποιον πείθει ο κ. Οικονόμου πως αυτή η κυβέρνηση που «κομματιάζει» τη ΔΕΗ και χαρίζει τα πάντα στους ιδιώτες, με ένα μειοψηφικό μερίδιο 34% πρόκειται να ασκήσει ποτέ βέτο για να προστατέψει τα συμφέροντα του απλού λαού;

Μπαίνουμε σε μια περίοδο ακραίων ανατιμήσεων και η κυβέρνηση ασχολείται με το πώς θα πλουτίσουν και πως θα εισχωρήσουν παντού οι ιδιώτες επενδυτές, αφήνοντας τους πολίτες έκθετους, να γίνουν βορά στην αισχροκέρδεια. Τώρα που μπαίνουμε σε μια εποχή παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και φουσκωμένων λογαριασμών, αυτοί συρρικνώνουν την κρατική επιρροή στη ΔΕΗ, ενώ θα έπρεπε να κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Μια «τέλεια καταιγίδα» έρχεται ολοταχώς προς τον ήδη ταλαιπωρημένο Ελληνικό λαό και η κυβέρνηση συνεχίζει να υπηρετεί εμμονικά το νεοφιλελεύθερο πλάνο της, ξεπουλώντας ό, τι έχει απομείνει όρθιο. Η ενέργεια στην Ελλάδα περνάει σε χέρια ιδιωτών βήμα – βήμα, και ο Γιάννης Οικονόμου βλέπει… φθηνότερο ρεύμα και τον πολίτη να μην είναι ευάλωτος στις αυξήσεις!

Πραγματικά, ούτε από το βήμα του ΣΚΑΙ δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιες ασυναρτησίες…

https://twitter.com/JeronymoBoss2/status/1441291004758278149

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μαύρο – άσπρο έκανε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ για το ξεπούλημα της ΔΕΗ: «Θα έχει ισχυρή… μειοψηφία το κράτος», είπε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.