ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα στήριξης του Μακρόν στα ελληνικά (pic)

Ο Γάλλος Πρόεδρος με ένα tweet στην ελληνική γλώσσα εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του στην Ελλάδα
Το μήνυμα στήριξης του Μακρόν στα ελληνικά (pic)

Οι φωτιές στην Αθήνα αποτελούν πρώτο θέμα σε όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται, ηγέτες του πολιτικού κόσμου της Ευρώπης, θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης στην πατρίδα μας. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν.

Ο Μακρόν με ένα μήνυμα στο twitter το οποίο μάλιστα ήταν γραμμένο στα γαλλικά, αλλά και τα ελληνικά, τόνισε πως η χώρα του, αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη, είναι δίπλα στους Έλληνες, αλλά και τους Σουηδούς, όπου κι εκεί υπάρχουν καταστροφικές πυρκαγιές.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην Ελλάδα και τα θύματα των τρομερών πυρκαγιών. Η  Γαλλία και η Ευρώπη εκφράζουν την αλληλεγγύη τους τόσο προς τη Σουηδία όσο και προς την Ελλάδα και προσφέρουν βοήθεια.», ήταν το μήνυμα του Μακρόν στο twitter.

Το ίδιο έκανε με μήνυμα στην ελληνική γλώσσα και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Ο Τουσκ μάλιστα ανέφερε πως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Είμαι βαθύτατα λυπημένος από πού τις φονικές πυρκαγιές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η βοήθεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι καθ´ οδόν», έγραψε χαρακτηριστικά.

LIVE – Εθνική τραγωδία με 76 νεκρούς, φόβοι για πολλούς περισσότερους (upd)

Οι ψυχές που θα ξεχάσεις…είχαν όνομα, όπως κι αυτοί που έτρεξαν να τις σώσουν

Αυτοί είναι οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μήνυμα στήριξης του Μακρόν στα ελληνικά (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.