ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πεδίον του Άρεως είναι Mars Field κι έρχεται το Beautifulmarble για το Καλλιμάρμαρο

Ο ιθύνων νους που αποφάσισε να είναι Mars Field το Πεδίον του Άρεως μπορεί να διαβάσει το κείμενό μας για να πάρει και άλλες ιδέες
Το Πεδίον του Άρεως είναι Mars Field κι έρχεται το Beautifulmarble για το Καλλιμάρμαρο

Οι νέες πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και το μεταφράζουν ως Mars Field πέρα από το ανιστόρητο του πράγματος, βγάζουν γέλιο.

Έστω και πικρό. Το Πεδίον του Άρεως θα έπρεπε να μεταφραστεί ως «Pedion tou Areos» ή έστω ως «Areos Park». Η Περιφέρεια Αττικής όμως, προτίμησε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη που θέλει τα τοπωνύμια να αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες. Και όχι με μετάφραση!

Δεν πειράζει όμως… Το ότι ιστορικά μιλάμε για «έγκλημα» δε χρειάζεται να το κουβεντιάσουμε παραπέρα. Ο Άρης ήταν ο Θεός του πολέμου για τους Αρχαίους Έλληνες. Ο Mars είναι ο Θεός του πολέμου στην ρωμαϊκή μυθολογία.

Η ονομασία Mars προέρχεται πιθανότατα από τον θεό των αγρών Maris της ετρουσκικής μυθολογίας. Αρχικά ήταν ο θεός της γονιμότητας και των αγρών. Αλλά αργότερα σχετίστηκε με τον πόλεμο. Σύμφωνα με το θρύλο, ήταν πατέρας των αδελφών Ρωμύλου και Ρώμου ιδρυτών της Ρώμης, άρα όλοι οι Ρωμαίοι ήταν απόγονοι του Mars.

Ωστόσο ο Mars ήταν μυθικός θεός των Ρωμαίων και δεν είχε καμία σχέση με τον Άρη των αρχαίων Ελλήνων, στον οποίον είναι αφιερωμένο το Πεδίον του Άρεως.

Πλέον μπορούμε να δώσουμε κι άλλες ιδέες στην Περιφέρεια Αττικής μετά τη φαντασμαγορία στο Πεδίον του Άρεως

Το Καλλιμάρμαρο να το ονομάσει Beautifulmarble… Ακριβής μετάφραση

Ο Κορυδαλλός πλέον να ονομάζεται Lark.

Ο Πανελλήνιος (που αναγράφεται στην πινακίδα) να γίνει AllGreek

Το Μοναστηράκι να γίνει Little Monastery (και άργησαν)!

Η Πλατεία Συντάγματος να γίνει Constitution Square.

Τα Πατήσια (κατά το «πάτε ίσα») να μεταφράζονται GoStraight. Κι ανάλογα με τα Άνω ή τα Κάτω!

Το Δάσος (στο Χαϊδάρι) πολύ απλά να λέγεται Forrest

Η Πλατεία Ομόνοιας να λέγεται Concord Square

Η ιστορική Πλάκα να μεταφράζεται Plate.

Η Πλατεία Κλαυθμώνος να μεταφράζεται ως Crying Square

Η Καλλιθέα μεταφράζεται πλέον ως GoodView

Εμπρός λοιπόν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Πεδίον του Άρεως είναι Mars Field κι έρχεται το Beautifulmarble για το Καλλιμάρμαρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Γράφω για Media, Celebrities, Gossip κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games όπως το Survivor, MasterChef κι άλλα