Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση που αφορά το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» η ισχύς της οποίας λήγει την 21η Νοεμβρίου 2020, καθώς η υπουργική απόφαση δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις δυο σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 1992/2020 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση Αθηναίου δικηγόρου που ζητούσε την ακύρωση της επίμαχης Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (παρατάθηκε η ισχύς της με νεώτερη υπουργική απόφαση έως 21 Νοεμβρίου 2020).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Lockdown στο Λονδίνο από το βράδυ της Παρασκευής – Ανησυχεί για την Ευρώπη ο ΠΟΥ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που προβλέπει την λήψη μέτρων για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις των ΠΝΠ τής 25.2.2020 και τής 20.3.2020, κατ’ επίκληση των οποίων εξεδόθη, και πρέπει, ως εκ τούτου, να ακυρωθεί, όπως και η υ.α. 179/21.8.2020, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της».

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για τυπικό κώλυμα και ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η κατάθεση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου. Έτσι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά και ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας»