ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΣτΕ ακύρωσε ΚΥΑ για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων (vid)

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε κοινή υπουργική απόφαση που αφορά το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» η ισχύς της οποίας λήγει στις 21/11.
Το ΣτΕ ακύρωσε ΚΥΑ για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων (vid)

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση που αφορά το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» η ισχύς της οποίας λήγει την 21η Νοεμβρίου 2020, καθώς η υπουργική απόφαση δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις δυο σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 1992/2020 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση Αθηναίου δικηγόρου που ζητούσε την ακύρωση της επίμαχης Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (παρατάθηκε η ισχύς της με νεώτερη υπουργική απόφαση έως 21 Νοεμβρίου 2020).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Lockdown στο Λονδίνο από το βράδυ της Παρασκευής – Ανησυχεί για την Ευρώπη ο ΠΟΥ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που προβλέπει την λήψη μέτρων για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις των ΠΝΠ τής 25.2.2020 και τής 20.3.2020, κατ’ επίκληση των οποίων εξεδόθη, και πρέπει, ως εκ τούτου, να ακυρωθεί, όπως και η υ.α. 179/21.8.2020, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της».

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για τυπικό κώλυμα και ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η κατάθεση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου. Έτσι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά και ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ΣτΕ ακύρωσε ΚΥΑ για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.