Το τέρας του Κάβου

Ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 52,5 ετών -τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε βιαστή στην Ελλάδα- για βιασμούς Βρετανίδων στην Κέρκυρα και αποφυλακίστηκε το 2019, καταζητείται και πάλι από τις Αρχές. Η αστυνομία στην Κέρκυρα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για «Το Τέρας του Κάβου» μετά την καταγγελία 34χρονης...

Ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 52,5 ετών -τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε βιαστή στην Ελλάδα- για βιασμούς Βρετανίδων στην Κέρκυρα και αποφυλακίστηκε το 2019, καταζητείται και πάλι από τις Αρχές.

Η αστυνομία στην Κέρκυρα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για «Το Τέρας του Κάβου» μετά την καταγγελία 34χρονης για απαγωγή και βιασμό από τον 47χρονο , φέρνοντας στο προσκήνιο και πάλι την υπόθεση, στην οποία είχε εμπλακεί και συγκλόνισε πριν από δέκα χρόνια την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Βρετανία.

Το 2010, καταζητούμενος επί έξι και πλέον ημέρες ο Ασπιώτης είχε παραδοθεί στις αρχές και δύο χρόνια αργότερα ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς. Εννέα χρόνια μετά τους επαίνους των βρετανικών μέσων για την ποινή που του επιβλήθηκε, η είδηση της αποφυλάκισής του προκάλεσε σάλο. Οι έπαινοι για τη «δίκαιη τιμωρία»  μετατράπηκαν σε δριμύ κατηγορώ για την απελευθέρωση του σεσημασμένου βιαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Κέρκυρα: Ψάχνουν το «τέρας του Κάβου» για την εξαφάνιση της 34χρονης

Ο Ασπιώτης φέρεται να είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών -από το 1997 μέχρι το 2005- αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010. Σε δηλώσεις του στο Cοrfutvnews, ο ίδιος ο 47χρονος σήμερα Ασπιώτης, εμφανίστηκε μεταμελημένος.  Οπως διευκρινίζει, αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2018 κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου. «Δεν έχω βοήθεια από κανένα στην οικογένεια μου. Περνάω πολύ δύσκολα. Με αντιμετωπίζουν με φόβο.

Δεν μου δίνει κανείς δουλειά, με συντηρεί η κοπέλα μου», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα στη Γηραιά Αλβιώνα, διαψεύδει ότι έχει μιλήσει σε βρετανικά ΜΜΕ.

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο Corfutvnews:

Ασπιώτης:« Δεν έχω δώσει ποτέ συνέντευξη τετ α τετ. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν δημοσιογράφο και το διαψεύδω. Μπορείτε να μάθετε την συγκεκριμένη ημερομηνία που ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ότι έδωσα συνέντευξη; Έχω στοιχεία ότι ήμουν με ανθρώπους που με γνωρίζουν καλά και με την κοπέλα μου. Απλά μιλούσα στο messenger με έναν φίλο και μου είπε ότι στο μαγαζί είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος θέλει να ρωτήσει κάποια πράγματα. Και έκανε ερωτήσεις στον φίλο μου. Εγώ αγγλικά μιλάω, αλλά δεν ξέρω ούτε να διαβάζω, ούτε να γράφω».

Δημοσιογράφος: Πότε αποφυλακιστήκατε;

Ασπιώτης: 15 Νοεμβρίου του 2018 με τον Νόμο Παρασκευόπουλου.

Με κατηγορούσαν για 3 βιασμούς, εγώ παραδέχτηκα τους 2, αλλά αρνήθηκα τον τρίτο γιατί δεν τον έκανα και με καταδίκασαν σε 48 χρόνια φυλακή […] βγήκα με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Ήμουν στις φυλακές Γρεβενών, Ιωαννίνων και αλλού.

Δημοσιογράφος: Τα θύματα, οι γυναίκες που βίασες, ήταν Βρετανίδες;

Ασπιώτης: Δεν το γνώριζα, απ’ ότι μου είπαν μετά η μια ήταν κόρη κάποιου Πρέσβη και η άλλη νομίζω ήταν Αγγλίδα. Η μια ήταν περίπου 22 ετών και η άλλη κοπέλα γύρω στα 40. Άλλο βιασμό δεν παραδέχομαι, γιατί δεν τον έχω κάνει. Αν τον είχα κάνει θα το παραδεχόμουν. Έχω μετανιώσει και έχω κλάψει πολλές φορές. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Ζω στον Κάβο και δεν μπορώ να φύγω από εδώ. Δεν μου δίνει κανείς δουλειά, πεινάω, έχω χτυπήσει πόρτες, αλλά τίποτα.

Ζω με την κοπέλα μου και αυτή με βοηθά. Παρουσιάζομαι στο Α.Τ. κάθε 1η και 16 κάθε μήνα. Η κοπέλα μου με συντηρεί. Δεν πρέπει να φοβάται κανένας. Έπινα ναρκωτικά και βαριά μάλιστα και τα έχω κόψει. Κανένα τσιγάρο (χασίς), είμαι ειλικρινής, κανένα ποτάκι μόνο και δεν κάνω τίποτε άλλο, δεν πρέπει να με φοβάται κανείς. Δεν έχω βοήθεια από κανένα στην οικογένεια μου. Περνάω πολύ δύσκολα. Με αντιμετωπίζουν με φόβο».