ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τερμάτισαν! Η 11χρονη Μύρτις από την αρχαία Αθήνα προειδοποιεί για τον κορονοϊό (vid)

Ένα κοριτσάκι που πέθανε από τον λοιμό της εποχής του Περικλή στέλνει από το παρελθόν ένα μήνυμα για το σήμερα
Το τερμάτισαν! Η 11χρονη Μύρτις από την αρχαία Αθήνα προειδοποιεί για τον κορονοϊό (vid)

Η Μύρτις, η 11χρονη σύγχρονη του Περικλή η οποία πέθανε στο μεγάλο λοιμό της αρχαίας Αθήνας μας προειδοποιεί για τον κορoνοϊό μέσα από ένα video animation το οποίο πηγαίνει την ενημέρωση για την πανδημία σε άλλο… επίπεδο!

Η Μύρτις, το πρόσωπο της οποίας αναπλάστηκε το 2010 από την ομάδα του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, πρωταγωνιστεί σε ένα video animation απευθύνοντας έκκληση προς όλους μας, να ακούμε τους ειδικούς, να τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής και να προσέχουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα ώστε να τα έχουμε και αύριο δίπλα μας.

Στο βίντεο, η δημιουργία του οποίου είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη και των Ηνωμένων Εθνών, η εντεκάχρονη Ελληνίδα επικαλείται τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες, συμφωνώντας μαζί του, ότι όλη η ανθρωπότητα ενωμένη θα νικήσει τον κοινό εχθρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελλάδα: Ένας θάνατος – 10 νέα κρούσματα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το τερμάτισαν! Η 11χρονη Μύρτις από την αρχαία Αθήνα προειδοποιεί για τον κορονοϊό (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.