ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «τερμάτισε» ο Βορίδης: Η καταδίκη της Ελλάδας στην Ευρωβουλή ήταν συνομωσία «για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό»!

Ο ορισμός του «δεν μας φτύνουν, αλλά βρέχει» - «Ακραίο και εμπαθές» χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ο Μάκης Βορίδης!
Το «τερμάτισε» ο Βορίδης: Η καταδίκη της Ελλάδας στην Ευρωβουλή ήταν συνομωσία «για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό»!

Τελικά η «αριστεία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει τόσο… ζηλευτή που την εποφθαλμιούν ακόμα και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Είναι τέτοια η… επιτυχία της γαλάζιας παράταξης σε όλα τα επίπεδα, που στήθηκε μέχρι και πανευρωπαϊκή… συνομωσία για να πλήξουν τον «Μωυσή» της Ευρώπης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτά προκύπτουν ως συμπεράσματα, αν πάρει κανείς στα σοβαρά την τραγελαφική δήλωση του Μάκη Βορίδη που κλήθηκε να σχολιάσει το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου που καταδίκασε τη χώρα μας ως κράτος ανελευθερίας και διαφθοράς. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη καταδίκη της Ελλάδος στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μετά από 44 χρόνια στην ΕΕ!

Ο υπουργός Επικρατείας αντί να δώσει απαντήσεις για το διεθνές ρεζίλι που προκάλεσε η παράταξή του, χαρακτήρισε ως «ακραίο και εμπαθές το κείμενο του ψηφίσματος της Ευρωβουλής» για απουσία κράτους δικαίου στην Ελλάδα! Με λίγα λόγια, ο Βορίδης «τσεκούρωσε» ακόμα και το πόρισμα του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού σώματος στον κόσμο!

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση όταν περνάει τα νομοσχέδια αίσχους για τους γκέι γάμους, χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τον «εκσυγχρονισμό» των άλλων «ανεπτυγμένων» ευρωπαϊκών κρατών, αλλά όταν αυτά τα ίδια κράτη καταδικάζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η στάση τους κρίνεται… ακραία και υποκινούμενη!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, υπάρχει και… σχέδιο να «χτυπηθεί» ο Μητσοτάκης γιατί μάλλον οι ευρωπαίοι δεν αντέχουν την… επιτυχία του! Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας τόνισε -αφήνοντας αιχμές- ότι έχει διαμορφωθεί «ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης». Δεν μας είπε όμως ο κ. Βορίδης πώς γίνεται να είναι τόσο ετερόκλητο αυτό το «μπλοκ», εφόσον η καταδίκη της χώρας μας στηρίχθηκε από όλο το πολιτικό φάσμα – Αριστερά, Πράσινους, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθερους.

Είναι να γελάει ή να κλαίει κανείς με αυτά που ακούγονται από στόμα υπουργού; Είναι τέτοια η… επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στον Δείκτη Διαφθοράς 2023, βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ, καταλαμβάνοντας την 24η θέση από 27 κράτη μέλη. Και η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη είναι ο ορισμός της διγλωσσίας. Από τη μία χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νόμο για τον γάμο και τις υιοθεσίες ομόφυλων ζευγαριών και από την άλλη μιλάει για τον «πιο πετυχημένο πρωθυπουργό», όταν η ΕΕ εγκαλεί τον Μητσοτάκη επειδή καταπατά τους νόμους του συντάγματος.

Και τέλος πάντων πώς γίνεται να θεωρεί ο κ. Βορίδης πετυχημένο έναν πρωθυπουργό που καταπατά το σύνταγμα; Δηλαδή τα απολυταρχικά καθεστώτα του παρελθόντος που έκαναν ακριβώς αυτό, ήταν και εκείνα «πετυχημένα»;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το «τερμάτισε» ο Βορίδης: Η καταδίκη της Ελλάδας στην Ευρωβουλή ήταν συνομωσία «για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.