ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ζήσαμε κι αυτό! Ανάσταση μακριά από την εκκλησία!

Χριστός Ανέστη. Χριστός Ανέστη. Χριστός Ανέστη. Το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης! Η ζωή! Η Ζωή που κερδίζει τον θάνατο. Δόθηκε και φέτος. Έστω και με τρόπο που κηλιδώνει την ιστορία και την ψυχή μας. Μακριά από την εκκλησία μας.
Το ζήσαμε κι αυτό! Ανάσταση μακριά από την εκκλησία!

Χριστός Ανέστη. Χριστός Ανέστη. Χριστός Ανέστη. Το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης! Η ζωή! Η Ζωή που κερδίζει τον θάνατο. Δόθηκε και φέτος. Έστω και με τρόπο που κηλιδώνει την ιστορία και την ψυχή μας. Μακριά από την εκκλησία μας. Όχι όμως την Πίστη μας. Διότι μέσα από τέτοιες καταστάσεις, αυτή δυναμώνει!

Αυτή τη φορά, σε αυτή την Ανάσταση, που μας έλειψαν όλοι. Όλοι. Ακόμα κι αυτοί που έρχονται για 10 λεπτά. Για το «Δεύτε Λάβατε Φως». Μόνο για το Χριστός Ανέστη. Αυτοί που μία που έρχονται και μία που τρέχουν να προλάβουν τη μαγειρίτσα.
Μας έλειψαν τα βεγγαλικά, οι «γουρούνες», οι «μινέρβες», τα πυροτεχνήματα, όλα! Τα αυτοκίνητα που φεύγουν. Ο διπλανός που θα έρθει να πάρει το Άγιο φως δυο και τρεις φορές επειδή του σβήνει το κερί. Τα παιδάκια που φοβούνται. Να ασπαστούμε τους δικούς μας ανθρώπους. Να μεταδώσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα!

Μας έλειψε να κάτσουμε να ακούσουμε το Ευαγγέλιο. Τις ψαλμωδίες. Την πιο όμορφη Λειτουργία. Την καμπάνα να χτυπά τόσο δυνατά, όσο καμιά άλλη φορά. Το ζήσαμε κι αυτό. Ανάσταση μακριά από την εκκλησία. Χριστός Ανέστη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ζήσαμε κι αυτό! Ανάσταση μακριά από την εκκλησία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.