ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τόσκας: Η Πυροσβεστική πρότεινε εκκένωση όταν η φωτιά ήταν στο Νέο Βουτζά

Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση των οικισμών στην Ανατολική Αττική
Τόσκας: Η Πυροσβεστική πρότεινε εκκένωση όταν η φωτιά ήταν στο Νέο Βουτζά

Πως η πυροσβεστική είχε μιλήσει για εκκένωση στο Μάτι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ.Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ1 αναφέρθηκε στις δηλώσεις του δημάρχου Πικερμίου Ραφήνας οποίος υποστήριξε πως δεν του δόθηκε εντολή για εκκένωση.

«Του δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην περιοχή, τον διοικητή της Ανατολικής Αττικής. Πρόταση δηλαδή έγινε και ο δήμαρχος αποφασίζει. Οι αναφορές των πυροσβεστών αυτό μου λένε, ότι έγινε η πρόταση όταν ακόμα η φωτιά ήταν στον Βουτζά. Η όλη πυρκαγιά από την έναρξη μέχρι τη στιγμή που έφτασε στη θάλασσα διήρκησε 1,5 ώρα. Σε αυτό το διάστημα εκκενώσεις περιοχών που έχουν γύρω στους 20.000 ανθρώπους, δεν έχουν γίνει παγκόσμια», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η φωτιά ήταν αδύνατον να κρατηθεί στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τόσκας: Η Πυροσβεστική πρότεινε εκκένωση όταν η φωτιά ήταν στο Νέο Βουτζά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.