Τόσκο Μποζατζίσκι: Ποινές από 3 έτη έως 7,5 έτη επέβαλε το Δικαστήριο στους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου.

Ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η 27χρονη που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο πέρασε πάνω από τον Βούλγαρο οπαδό Τόσκο Μποζατζίσκι,

Ένοχους βρήκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και τους οκτώ οπαδούς του ΠΑΟΚ για την υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού και φιλάθλου του Άρη Τόσκο Μποζαντζίσκι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ  η 27χρονη οδηγός που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο πέρασε πάνω από τον άτυχο Τόσκο Μποζαντζίσκι (μετά την επίθεση που δέχθηκε από την ενέδρα των χούλιγκαν) κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Έτσι της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Με συνολική ποινή φυλάκισης 7,5 ετών τιμωρήθηκε ο 49χρονος φερόμενος σύντροφος  της κοπέλας, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Να σημειώσουμε ότι ο  49χρονος κρίθηκε αθώος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία, αλλά καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Για τις ίδιες πράξεις (διατάραξη και συμπλοκή) κρίθηκαν ένοχοι και άλλοι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους (ηλικίας 25 έως 28 ετών). Ένας κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στις δύο αυτές πράξεις.

Η απόφαση επί της ενοχής της εικοσιεπτάχρονης ελήφθη κατά πλειοψηφία και κατά μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο, σε ενδεχόμενο δόλο (διώκεται σε βαθμό κακουργήματος). Η απόφαση επί της ενοχής των υπολοίπων κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη.

Για τον θάνατο του Τόσκο Μποζαντζίσκι καταδικάστηκαν:

  • Με ποινή κάθειρξης 7 ετών η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και στέρησε τη ζωή του Βούλγαρου οπαδού.
  • Με συνολική ποινή φυλάκισης 7,5 ετών ο 49χρονος πρώην φίλος της κοπέλας ενώ δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.
  • Με ποινές φυλάκισης από 3 έτη έως 4,5 έτη καταδικάστηκαν οι υπόλοιποι 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Σε όλους τους καταδικασθέντες, εκτός της 27χρονης, επιβλήθηκε ο εξής περιοριστικός όρος: να μην παρακολουθούν όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και να βρίσκονται σε Αστυνομικό τμήμα.