ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός: Αντιδρούν οι Ιταλοί για το «μπλόκο» της Ελλάδας

Ο τουρισμός… ανοίγει σιγά-σιγά στην Ελλάδα, ωστόσο το μπλόκο παραμένει για αρκετές χώρες, όπως η Ιταλία, αφού οι τουρίστες θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα. Συγκεκριμένα, όποιος έρχεται από τη χώρα, θα αναγκάζεται να μπει σε επτά μέρες καραντίνα, προκειμένου να μη μεταφέρει τον ιό κάπου αλλού, εφόσον είναι φορέας. Σύμφωνα με την Deutsche Welle,...
Τουρισμός: Αντιδρούν οι Ιταλοί για το «μπλόκο» της Ελλάδας

Ο τουρισμός… ανοίγει σιγά-σιγά στην Ελλάδα, ωστόσο το μπλόκο παραμένει για αρκετές χώρες, όπως η Ιταλία, αφού οι τουρίστες θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, όποιος έρχεται από τη χώρα, θα αναγκάζεται να μπει σε επτά μέρες καραντίνα, προκειμένου να μη μεταφέρει τον ιό κάπου αλλού, εφόσον είναι φορέας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Ιταλία ανέβασε τους τόνους και ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, επιμένει ότι πολλοί συντοπίτες του δεν θα πάνε πια στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητρόπουλος: «Δεν προστατεύονται όλοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος sure από την απόλυση»

Μάλιστα θεωρεί λανθασμένο τον τρόπο που χειρίζεται η χώρα μας το θέμα της καραντίνας, για τους τουρίστες που θα βρεθούν στα ελληνικά αεροδρόμια από τέσσερις περιοχές του ιταλικού Βορρά.

Ο υπουργός Eξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο προσθέτει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν την σέβεται».

«Πιστεύουμε στη συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο ίδιος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρισμός: Αντιδρούν οι Ιταλοί για το «μπλόκο» της Ελλάδας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.