ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου Τουρισμού για τις αιτήσεις που αφορούν στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» .
Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου Τουρισμού για τις αιτήσεις που αφορούν στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» .

Το πρόγραμμα διακοπών του υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους», ανοίγει νέο κύκλο αιτήσεων για νέους δικαιούχους εντός των προσεχών ημερών, ενώ δεν αποκλείεται οι νέες αιτήσεις να ξεκινήσουν και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο www.tourism4all.gov.gr, ενώ όσοι έλαβαν πέρυσι voucher θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Δικαιούχοι με voucher για τουριστικά καταλύματα

Οι δικαιούχοι με voucher καταλύματος έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων και να κάνουν κράτηση.

Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher

Η διαμονή σε κατάλυμα μπορεί να είναι για 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις όχι συνδυασμός.

Δικαιούχοι με voucher για Τουριστικό Γραφέιο

Οι δικαιούχοι με voucher τουριστικού γραφείου έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των τουριστικών γραφείων που έχουν ενταχθεί στο μητρώο παρόχων – τουριστικά γραφεία.

Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher.

Oι δικαιούχοι vouchers τουριστικών γραφείων ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑ από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων.

Μπορούν να δημιουργήσουν σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο ένα τουριστικό πακέτο που θα συνδυάζει δύο τουλάχιστον υπηρεσίες, αναφέρουμε ενδεικτικά: ▪ ξενοδοχείο + μεταφορά, ▪ ξενοδοχείο + μουσείο, ▪ ξενοδοχείο + γεύματα, ▪ ξενοδοχείο + μεταφορά + μουσείο, ▪ γεύματα + δραστηριότητα, ▪ μεταφορά + καταδύσεις κ.ο.κ

Το ξενοδοχείο που θα επιλεγεί μέσω τουριστικού γραφείου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ στο μητρώο παρόχων καταλυμάτων. Αν τυχαίνει να περιλαμβάνεται στο μητρώο η τιμή συνεργασίας ισχύει ΜΟΝΟ για τους δικαιούχους vouchers καταλυμάτων.Δεν υπάρχει περιορισμός στις ημέρες που διαρκεί ένα τουριστικό πακέτο, μπορεί να είναι 1 ή και περισσότερες ημέρες.

Το πόσο της επιδότησης

Το ποσό της επιδότησης εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, ορίζεται ως εξής :

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ VOUCHER ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ 2 ή 3 διανυκτερεύσεις 100% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα σαράντα ευρώ (40€). ΓΙΑ 4 διανυκτερεύσεις 80% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€).

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» είναι προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αλαλούμ με τους εμβολιασμούς στην παραλία – To παίρνουν πίσω

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε αλλά θα παίξει στην Basket League;

Survivor: Σε κλοιό κορονοϊού οι παίκτες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.