ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός για όλους: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – 150 ευρω και για φαγητό

Τουρισμός για όλους: Voucher 150 ευρώ και για φαγητό.
Τουρισμός για όλους: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – 150 ευρω και για φαγητό

Τουρισμός για όλους: Το καλοκαίρι ήρθε και σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη για διακοπές. Άλλωστε λόγω του Covid-19, την τελευταία διετία όλοι μας έχουμε πιεστεί ιδιαίτερα και έχουμε ανάγκη να ξεσκάσουμε.

Την ώρα όμως που τα μέτρα χαλαρώνουν, έρχεται η ακρίβεια σχεδόν στα πάντα, για να κάνει τα πράγματα δύσκολα, ακόμη και στον τουρισμό. Γι αυτό ακριβώς έρχεται το επίδομα «Τουρισμός για όλους», από το Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να ανακουφίσει, εν μέρει, 200 χιλιάδες πολίτες στο θέμα των διακοπών.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα πριμοδοτεί κουπόνι ύψους 150 ευρώ για φθηνότερες διακοπές τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα.

Η ειδική πλατφόρμα είναι προγραμματισμένη να ανοίξει προς τα μέσα του τρέχοντος μήνα (Ιούνιος) κι έτσι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr.

Τουρισμός για όλους: Η κατηγορία «έκπληξη»

Όπως ισχύει για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, έτσι και στο «Τουρισμός για Όλους», το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί τόσο για τα καταλύματα όσο και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μάλιστα θα υπάρχει μια κατηγορία -έκπληξη, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα τα 150 ευρώ να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα εξαργυρώνει κάποιος και για φαγητό και ποτό, χωρίς προς το παρόν να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα κριτήρια.

Τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για το Voucher των 150 ευρώ

  • Πόσους πολίτες αφορά

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά 200.000 πολίτες.

  • Το ύψος της επιταγής

Το voucher που θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους κατά τα πρότυπα του Freedom Pass είναι αξίας 150 ευρώ.

  • Πότε θα κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

  • Από πότε θα το εξαργυρώσετε

Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου.

  • Πού θα εξαργυρώνετε

Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στη διαμονή, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κτλ).

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρισμός για όλους: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – 150 ευρω και για φαγητό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.