ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tουρισμός: Σε κόκκινη λίστα τα νησιά – Φεύγουν άρον – άρον τουρίστες

Πρόωρο λουκέτο βάζει ο τουρισμός
Tουρισμός: Σε κόκκινη λίστα τα νησιά – Φεύγουν άρον – άρον τουρίστες

Πρόωρο λουκέτο στον ελληνικό τουρισμό.

Όπως ανακοίνωσε ο Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, όσοι Βρετανοί βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο, θα πρέπει να επιστρέψουν έως την ερχόμενη τετάρτη στις 4:00 (ώρα Βρετανίας).

Αλλιώς θα τίθενται αμέσως σε 14ήμερη καραντίνα, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Ήδη πολλοί τουρίστες ψάχνουν εισιτήρια να φύγουν άρον άρον από τα συγκεκριμένα νησιά ενώ οι τιμές των αεροπορικών έχουν ανέβει ήδη στον… θεό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την ίδια απόφαση, πως όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα, φέρεται να έχει λάβει και το Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι, να επικοινωνούν με τις υγειονομικές αρχές.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως θα σημάνουν το τέλος του Ελληνικού Τουρισμού για φέτος το καλοκαίρι, με ταξιδιώτες να επιστρέφουν βιαστικά στις χώρες τους και τις πτήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς να σταματούν.

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί, που βρίσκονται για διακοπές στα επτά ελληνικά νησιά, τα οποία μπήκαν στην “κόκκινη λίστα” της βρετανικής κυβέρνησης, βρίσκονται σε συναγερμό, αφού εκπνέει η προθεσμία που δόθηκε για να επιστρέψουν στη χώρα τους και να μην χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι 60.000 τουρίστες προσπαθούν άρον-άρον να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για να φύγουν από τα νησιά που βρίσκονται στο “κόκκινο”, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς θέλουν να γλιτώσουν την καραντίνα, ενώ -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- οι τιμές στα εισιτήρια έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, με τους Βρετανούς να δυσανασχετούν, αφού είχαν υπολογίσει άλλο “budget” για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tουρισμός: Σε κόκκινη λίστα τα νησιά – Φεύγουν άρον – άρον τουρίστες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.