ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός: Το στοίχημα της Κυβέρνησης για να υπάρχουν έσοδα

Αναμφίβολα τουρισμός είναι το βαρύ χαρτί της Ελλάδας, με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά να συγκεντρώνουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.  Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και ακόμα οι μετακινήσεις προς τα νησιά δεν είναι εφικτές. Στις 25 του μήνα η κυβέρνηση να… ανοίξει...
Τουρισμός: Το στοίχημα της Κυβέρνησης για να υπάρχουν έσοδα

Αναμφίβολα τουρισμός είναι το βαρύ χαρτί της Ελλάδας, με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά να συγκεντρώνουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. 

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και ακόμα οι μετακινήσεις προς τα νησιά δεν είναι εφικτές. Στις 25 του μήνα η κυβέρνηση να… ανοίξει την ελεύθερη μετακίνηση  προς όλα τα νησιά.

Υπό άλλες συνθήκες στις 25 Μαΐου το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα υποδεχόταν τουρίστες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμου. Φέτος δεν θα γίνει αυτό, τουλάχιστον με τους περσινούς αριθμούς μιας και οι ξένοι δίνουν τα εύσημα στην Ελλάδα και προτείνουν τη χώρα μας για διακοπές.

Οι τουρίστες είναι βασικός παράγοντας για την ελληνική οικονομία και τα έσοδα που προέρχονται από τον τουρισμό είναι μεγάλα. Αυτό το στοίχημα δεν θέλει να χάσει η κυβέρνηση που ποντάρει πολλά στον τουρισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι επισκέφτηκαν την Ελλάδα 4 εκατομμύρια Γερμανοί και τα έσοδα άγγιξαν τα 2.9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρισμός: Το στοίχημα της Κυβέρνησης για να υπάρχουν έσοδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.