ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκία: «Μαύρα» σύννεφα για Ερντογάν

«Έσπασε» το όριο των 7 λιρών για ένα δολάριο το πρωί η ισοτιμία, την εβδομάδα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντικρίζει άδεια ταμεία συναλλάγματος
Τουρκία: «Μαύρα» σύννεφα για Ερντογάν

Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως λόγω της κατακόρυφης πτώσης στην ισοτιμία της τουρκικής λίρας!

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έσπασε νωρίτερα και το φράγμα του 7, δηλαδή επτά τουρκικές λίρες για ένα δολάριο, καθώς το διεθνές (αλλά και εγχώριο) κύμα εξόδου από το τουρκικό νόμισμα είναι πολύ ισχυρό για να ανακοπεί από τις ενέργειες του τουρκικού κράτους- το οποίο κατ’εντολήν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί με παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος να ανακόψει την κατρακύλα που πλησιάζει το ιστορικό χαμηλό της συναλλαγματικής κρίσης του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Χαλάρωσαν τα μέτρα και αυξήθηκαν οι νεκροί!

Ο ρυθμός με τον οποίο η τουρκική κεντρική τράπεζα «καίει» τα αποθεματικά της σε συνάλλαγμα έχει επιταχυνθεί απέναντι στην σταθερά ισχυρή τάση υποχώρησης του τουρκικού νομίσματος. (Οι αρχές παρεμβαίνουν πουλώντας τα δολάρια των διαθεσίμων τους για να στηρίξουν την ισοτιμία της λίρας).

Το επτά της ισοτιμίας USD/TRY το υπερασπίζεται για μέρες το τουρκικό κράτος, αλλά καθώς μάχεται με πολύ ισχυρότερες δυνάμεις, δεν κατάφερε να το κρατήσει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Μαύρα» σύννεφα για Ερντογάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.