ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκία: Θα αγοράσει 20 εκατ. δόσεις εμβολίου COVID από Κίνα – Συνομιλεί και με Pfizer

Έτοιμη να υπογράψει για να πάρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι η Τουρκία, που όπως φαίνεται έχει έρθει σε συμφωνία με την Κίνα. Συγκεκριμένα, θα προμηθευτεί περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, από την Sinovac Biotech, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά. Η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης συνομιλίες για την...
Τουρκία: Θα αγοράσει 20 εκατ. δόσεις εμβολίου COVID από Κίνα – Συνομιλεί και με Pfizer

Έτοιμη να υπογράψει για να πάρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι η Τουρκία, που όπως φαίνεται έχει έρθει σε συμφωνία με την Κίνα.

Συγκεκριμένα, θα προμηθευτεί περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, από την Sinovac Biotech, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης συνομιλίες για την αγορά εμβολίου από τις Pfizer Inc και BioNTech, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolou, επικαλούμενο τις δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη το βράδυ ο Κοτζά στο κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα σε όσους λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Θα μπορούμε να προμηθευτούμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δόσεις του κινεζικού εμβολίου τον Δεκέμβριο. Θέλουμε να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό. Θα υπάρξουν περίπου τόσα και τον Ιανουάριο επίσης.

Ο αριθμός αυτός μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί, μάλλον. Ένα συμβόλαιο θα υπογραφεί γι’αυτό σε μια δυο μέρες», σημείωσε κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του υπουργείου του στο κοινοβούλιο.

Το CoronaVac, το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac κατά της COVID-19 προκαλεί γρήγορη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που παράγει είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Θα αγοράσει 20 εκατ. δόσεις εμβολίου COVID από Κίνα – Συνομιλεί και με Pfizer», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.