ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τούρκος καθηγητής: «Τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι κάτω από την Αγία Σοφιά»

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Φερχάτ Ασλάν, δήλωσε πως έχουν θαφτεί τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι κάτω από την Αγία Σοφία. Oι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, αναφέρει ο Τούρκος καθηγητής, , Φερχάτ Ασλάν....
Τούρκος καθηγητής: «Τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι κάτω από την Αγία Σοφιά»

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Φερχάτ Ασλάν, δήλωσε πως έχουν θαφτεί τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι κάτω από την Αγία Σοφία.

Oι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, αναφέρει ο Τούρκος καθηγητής, , Φερχάτ Ασλάν. Πρόκειται για μυθικό όρος που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Το σημερινό οικοδόμημα χρονολογείται από την περίοδο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ. Χ. Τα θεμέλια τέθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου του 532.  Ωστόσο, αυτό που βρίσκεται κάτω από το έδαφος προκαλεί εξίσου αν όχι ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ίδιο το υπέργειο οικοδόμημα….

Παράλληλα, τονίζεται ότι τα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού της Αγίας Σοφίας σκάφτηκαν σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Ο λόγος που οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του  ναού χρυσό και ασήμι, είναι η προστασία του ναού από κάθε καταστροφή.

Επιπλέον, ο Ασλάν δηλώνει ότι κάτω από τον ναό υπάρχει ένας ακόμη υπόγειος, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκος καθηγητής: «Τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι κάτω από την Αγία Σοφιά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.