Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης (28/8) σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλλεξαν νεκρό τον χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, περίπου μιάμιση ώρα μετά την πτώση του Τ-2. Οι...

Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης (28/8) σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλλεξαν νεκρό τον χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, περίπου μιάμιση ώρα μετά την πτώση του Τ-2.

Οι δύο χειριστές  χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης, προτού αυτό συντριβεί.

Ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. Ο άτυχος κυβερνήτης με 2.500 ώρες πτήσης, Νικόλαος Βασιλείου, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός.

Ο άτυχος πιλότος, Νικόλαος Βασιλείου.