ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Γι’ αυτό υπήρξαν έκρηξη και φωτιά μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Έτσι εξηγείται η έκρηξη και η φωτιά μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.
Τραγωδία στα Τέμπη: Γι’ αυτό υπήρξαν έκρηξη και φωτιά μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Τραγωδία στα Τέμπη: Σημαντικές λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους εκτός από τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων, είχαμε επιπλέον και έκρηξη και φωτιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΑΝΤ1 για εγκαύματα στα σώματα πυροσβεστών που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης επιβατών εκείνα τα πρώτα λεπτά, παρά τις ειδικές στολές που φορούσαν, κάνουν πιο επιτακτική την επίλυση του μυστηρίου. Εάν επιβεβαιωθούν ίσως δώσουν νέα τροπή στην όλη υπόθεση, με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Με το θέμα ασχολήθηκε όμως και η εκπομπή του Mega «Live News», σύμφωνα με την οποία  η ανάφλεξη δευτερόλεπτα μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη είναι ένα από τα πιο βασανιστικά ερωτήματα της εθνικής τραγωδίας, που παραμένει αναπάντητο. Τι προκάλεσε αυτό το «πύρινο» μανιτάρι και πιθανότατα αύξησε τον αριθμό των θυμάτων τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου;

Ο μηχανολόγος, αεροναυπηγός μηχανικός Κώστας Λακαφώσης, είχε αποκλείσει μια σειρά από αρχικές θεωρίες, σενάρια και εκτιμήσεις και είχε μιλήσει για ανάφλεξη που προήλθε από καύσιμη ύλη…

Έρευνες για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ισχυρότατη έκρηξη ζήτησε και ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τραυματίες και οικογένειες θυμάτων της εθνικής τραγωδίας.

Τα βλέμματα στρέφονται και στην εμπορική αμαξοστοιχία, καθώς σε δύο πλατφόρμες που υπήρχαν πίσω από τις μηχανές το φορτίο δεν έχει εντοπιστεί, με τον Αλέξη Κούγια να ζητάει από την εταιρεία να ξεκαθαρίσει τι μετέφεραν αυτά τα βαγόνια.

Από το μοιραίο Intercity 62 που είχε 8 βαγόνια διασώθηκαν τα 5. Τα δύο πρώτα βαγόνια εξαυλώθηκαν εντελώς, ενώ από το τρίτο βαγόνι έμεινε μόνο το μισό. Οι λαμαρίνες τους έλιωσαν σε θερμοκρασίες 1.300 βαθμών Κελσίου και παρέσυραν στον θάνατο ακαριαία δεκάδες επιβάτες.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η φωτιά μετά την έκρηξη περιορίστηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και δεν επεκτάθηκε προς τα πίσω.

Οπως καταλαβαίνετε τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, δημιουργούν νέα δεδομένα, δίνουν απαντήσεις σε αρκετά από τα ερωτήματα που υπήρχαν αλλά και δημιουργούν νέες απορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραγωδία στα Τέμπη: Γι’ αυτό υπήρξαν έκρηξη και φωτιά μετά τη σφοδρή σύγκρουση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.