ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ηγεμονικοί» οι μισθοί στον ΟΣΕ – Πόσα παίρνει ένας σταθμάρχης και άλλοι υπάλληλοι (vid)

«Ζαλίζουν» οι μισθοί που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στον ΟΣΕ, φτάνοντας - με τα μπόνους- ακόμη και 3.500 ευρώ το μήνα!
Τραγωδία στα Τέμπη: «Ηγεμονικοί» οι μισθοί στον ΟΣΕ – Πόσα παίρνει ένας σταθμάρχης και άλλοι υπάλληλοι (vid)

Τραγωδία στα Τέμπη: Από τους υψηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους του Δημοσίου αποδεικνύεται ότι είναι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μισθός ενός μηχανοδηγού μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 3.500 ευρώ μηνιαίως μαζί με τα μπόνους και τις υπερωρίες! Από εκεί και πέρα ο μισθός ενός σταθμάρχη ξεκινά από τα 1.200-1.300 ευρώ το μήνα και με τα μπόνους και τις Κυριακές μπορεί να φτάσει στα 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Είναι αποκαλυπτικά όσα είπε στο Mega Channel, ένας υπάλληλος του ΟΣΕ που δούλευε όλη του τη ζωή στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Μάλιστα σε σύγκριση που έκανε η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου με τους μισθούς που λαμβάνουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως στρατιωτικοί που προστατεύουν τη χώρα, κανείς διαπιστώνει μεγάλες διαφορές με τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους.

«Ένας μηχανοδηγός τη στιγμή αυτή στο σύστημα αυτό που υπάρχει το οικονομικό της τάξεως των 1.700 -1.800… 2.000 ευρώ, δεν πάει παραπάνω. Όταν θέλω να δουλεύω πέντε Κυριακές τον μήνα, Σαββατοκύριακα, αυτά είναι 75%. Αυτά είναι συν στα 1.300 που είναι ο βασικός μου. Όταν εγώ θέλω είκοσι μέρες τον μήνα να δουλεύω νυχτερινά τρένα, αυτά είναι συν στον βασικό μισθοί, άλλα 300 – 400 ευρώ. Δικαιολογημένα θα φτάσει τα 3.500».

Συγκριτικά, με τους μισθούς σε άλλα επαγγέλματα, όπως των στρατιωτικών, οι οποίοι φυλάνε την χώρα μας και ρισκάρουν τη ζωή τους, μπορούμε να διαπιστώσουμε μεγάλές διαφορές στην κλίμακα των μισθών. Υπέρ των υπαλλήλων του ΟΣΕ φυσικά.

Συγκεκριμένα, ένας στρατιωτικός με 9-11 έτη προϋπηρεσίας, ο μισθός του θα είναι 1.395 ευρώ.

Συνεπώς θα περίμενε κανείς οι υπάλληλοι του ΟΣΕ να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και με μεγαλύτερη επαγγελματική συνέπεια και αφοσίωση. Και όχι όπως είδαμε να συμβαίνει στον σταθμό στα Τέμπη όπου είχαμε αυτή την τραγωδία

Τραγωδία στα Τέμπη

Μισθός στρατιωτικών

Παράδειγμα 9-11 έτη υπηρεσίας

Σμηναγός     λοχαγός            πλωτάρχης

ΠΑ                     ΣΞ                               ΠΝ

1.395 €      1.395 €                       1.395 €

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες προσαυξήσεις.

Επίδομα ιδιαίτερων συνθήκων

Άγαμος       έγγαμος     με τέκνα

220€              275€             335€

Στη συνέχεια, επειδή υπάρχει η περίπτωση να μην επιστρέψουν στο σπίτι τους, αμείβεται και η επικινδυνότητα με την καταβολή να είναι εξάμηνη.

Πτητικό       πτώσης αλεξιπτωτιστή     υποβρυχίων  καταστροφών – καταδυτικό

13.000 €         2.382,89 €                                3.249,41 €

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραγωδία στα Τέμπη: «Ηγεμονικοί» οι μισθοί στον ΟΣΕ – Πόσα παίρνει ένας σταθμάρχης και άλλοι υπάλληλοι (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.