ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Κροκοδείλια δάκρυα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η ουσία είναι ότι κανείς δεν είχε ακούσει την προειδοποίηση

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να μη ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Η ουσία είναι ότι κανείς δεν είχε ακούσει την προειδοποίηση
Τραγωδία στα Τέμπη: Κροκοδείλια δάκρυα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η ουσία είναι ότι κανείς δεν είχε ακούσει την προειδοποίηση

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του είχαν ακούσει τις προειδοποιήσεις ίσως και η τραγωδία στα Τέμπη να είχε αποφευχθεί. Τα κλάματα του αρμόδιου υπουργού δεν απαλύνουν τον πόνο.

Ξεκαθαρίζουμε από την πρώτη στιγμή ότι η τραγωδία στα Τέμπη όπως και οποιοδήποτε άλλο θλιβερό γεγονός, δεν αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Επάνω στον πόνο και το πένθος δε χτίζεις επικοινωνιακά διότι τότε- πολύ απλά- ξεπερνάς τις βασικές αρχές της ανθρώπινης υπόστασης: Το σεβασμό και το ήθος.

Η Ελλάδα θρηνεί το χαμό των παιδιών της, ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς, ο κόσμος παρατηρεί «παγωμένος» όσα διαδραματίζονται. Δυστυχώς την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες εξακολουθούν το δικό τους μοναχικό δρόμο: Της επικοινωνίας, των κλισέ, της δημιουργικής ασάφειας.

Είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο»

Τι δεν είπε; Ότι μια κυβέρνηση υπεύθυνη έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και να προλαβαίνει καταστάσεις όχι να τρέχει από πίσω τους. Διότι πριν την τραγωδία στα Τέμπη υπήρξε σαφής προειδοποίηση από τους σιδηροδρομικούς ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρόμων είχε ενημερώσει ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, με αφορμή δύο ατυχήματα που είχαν συμβεί στις αμαξοστοιχίες 51 και 61.

Με επιστολή της στις 7 Φεβρουαρίου είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει ασφαλής λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων. «Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος» είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά.

Όμως η δραματική έκκληση έρχεται παρακάτω: «Διάφοροι φορείς, ΟΣΕ και Hellenic Train αλληλο-μεταφέρουν τις ευθύνες τους αλλά κανείς στο τέλος δε φταίει». Μια έκφραση ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την ανευθυνότητα και τη μετάθεση ευθυνών, σε ένα παιχνίδι πινγκ- πονγκ όχι για ανάληψη ευθύνης αλλά για αποφυγή αυτής! Ντροπή.

«Δε θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις» ήταν ο επίλογος.

Δεν είναι «θλιβερή δικαίωση» της επιστολής η τραγωδία στα Τέμπη. Είναι η απόδειξη ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με θέματα σοβαρά, παρά μόνο με αριθμούς. Που πάντα λένε αυτό που θα τους πεις εσύ και όχι απαραίτητα την αλήθεια.

Δείτε την επιστολή






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραγωδία στα Τέμπη: Κροκοδείλια δάκρυα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η ουσία είναι ότι κανείς δεν είχε ακούσει την προειδοποίηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College