ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο 20χρονος που έσωσε 10 άτομα – «Έκανα αυτό που ένιωθα να κάνω ως άνθρωπος»

Πραγματικά συγκλονιστική η μαρτυρία του 20χρονου Ανδρέα Αλικανιώτη για την τραγωδία στα Τέμπη.
Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο 20χρονος που έσωσε 10 άτομα – «Έκανα αυτό που ένιωθα να κάνω ως άνθρωπος»

Πολλές φορές «οι ήρωες δε φοράνε κάπες» και αυτό απέδειξε ο Ανδρέας Αλικανιώτης που στην τραγωδία στα Τέμπη, έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές.

Ο 20χρονος φοιτητής που βρισκόταν μέσα στο τρένο, «πάλεψε» με το αίσθημα της επιβίωσης και έμεινε μέσα στο βαγόνι, προκειμένου να βγουν πρώτα όσοι ήταν μαζί του και στη συνέχεια να αποχωρήσει εκείνος.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί, αφού και όταν βγήκε, στάθηκε δίπλα στους βαριά τραυματισμένους, προκειμένου να τους παρηγορήσει μέχρι να έρθει βοήθεια.

Για όλα αυτά μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», που παρουσιάζει ο Γιώργος Αυτιάς, σοκάροντας με τη μαρτυρία του.

Αρχικά είπε: «Ο κόσμος έφευγε μακριά από τη φωτιά, μιλούσε στα κινητά, άλλοι ήταν σωριασμένοι στο χωράφι, άλλοι πάλευαν με τον πόνο και την αγωνία αν θα καταφέρουν να ζήσουν. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα τρία πράγμα. Αναρωτιόμουν αν είναι αλήθεια αυτό που συνέβη, ότι θα φύγω και δεν θα προλάβω να χαιρετήσω τους δικούς μου ανθρώπους και τουλάχιστον να φύγω ακαριαία, να μην καώ ζωντανός».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «είχα την ψυχραιμία να βοηθήσω κόσμο να βγει και δεν ήμουν μόνος μου σε αυτό. Όλοι όσοι μπορούσαμε βοηθήσαμε. Δεν νοείται να μην υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, να μην υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» είπε και κατέληξε: «Δεν θα ξανάπαιρνα το τρένο, όχι επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν θα ήθελα να ξαναδώσω τα χρήματά μου σε τέτοιους ανθρώπους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο 20χρονος που έσωσε 10 άτομα – «Έκανα αυτό που ένιωθα να κάνω ως άνθρωπος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.