ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραμ – Δρομολόγια: Τότε λύνει χειρόφρενο ο Πειραιάς

Επέκταση του τραμ στον Πειραιά με 11 νέες στάσεις.
Τραμ – Δρομολόγια: Τότε λύνει χειρόφρενο ο Πειραιάς

Σε λειτουργία τίθεται τις προσεχείς ημέρες η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, με έντεκα -αρχικά- νέες στάσεις.

Αλλαγές αναμένονται στα δρομολόγια από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στη λειτουργία του δικτύου του τραμ. Από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία και η επέκταση.

Συγκεκριμένα, οι υφιστάμενες τρεις γραμμές (3, 4, 5) τροποποιούνται, και το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον δύο νέες.  Η γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και η γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».

Η μετεπιβίβαση μεταξύ των δύο γραμμών θα γίνεται στη στάση «Πικροδάφνη». Σημειώνεται πως ταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών θα είναι η στάση «Πικροδάφνη».

Αναφορικά με τις αλλαγές στη λειτουργία της επέκτασης του τραμ προς Πειραιά, το αρχικό σχέδιο αναφέρεται σε 11 νέες στάσεις.

Ειδικότερα: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση.

Στο προσεχές διάστημα θα παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της γραμμής 7.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές. Για τα σαββατοκύριακα ορίζεται στα 12 λεπτά.

Τραμ – Έρχονται 25 νέοι συρμοί

Έρχονται 25 νέοι, αναβαθμισμένοι συρμοί στα τραμ. Οι σύγχρονοι συρμοί εγγυόνται γρήγορες, άνετες και ασφαλής μεταφορές. Θα υπάρχουν εργονομικά καθίσματα επιβατών και χώροι για καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια.

Προσωρινός τερματικός σταθμός της γραμμής 7 από τη Δευτέρα 6 έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου θα είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου θα γίνεται ανταπόκριση και με τη γραμμή 1 του μετρό (σταθμός «Φάληρο»).

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραμ – Δρομολόγια: Τότε λύνει χειρόφρενο ο Πειραιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.