ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραβάει το σκοινί η κυβέρνηση: Aνοιχτό να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους, είπε ο Οικονόμου!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.
Τραβάει το σκοινί η κυβέρνηση: Aνοιχτό να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους, είπε ο Οικονόμου!

Ιωάννης Οικονόμου: Το πιο αδίστακτο πρόσωπο της συνεχίζει να φανερώνει η κυβέρνηση, που μετά το ανήθικο πρόστιμο των 100 ευρώ φαίνεται πως… γλυκάθηκε με αυτή τη μέθοδο στυγνού εκβιασμού και καλοβλέπει τη πιθανότητα να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ηλικιακές ομάδες ή ακόμη και σε όλους!

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν ακόμη πιο αντιδημοκρατικά μέτρα. Να παραβιαστεί δηλαδή σε ακόμα περισσότερους πολίτες το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος, σε δήθεν πλαίσια καταπολέμησης της πανδημίας. Αναφερόμενος στο πρωτοφανές υγειονομικό χαράτσι που επέβαλλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού 60 ετών και άνω, είναι γιατί σε αυτή την ηλικιακή ομάδα υπήρχε μικρή ανταπόκριση». Και πρόσθεσε με νόημα πως «είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για την πανδημία».

Να σημειωθεί πως μόλις χθες η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, έγνεψε θετικά προς το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσες χώρες της Ε.Ε. το επιλέξουν, ενώ σχολιάστηκε θετικά και ο απάνθρωπος κεφαλικός φόρος που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ασφαλώς φαίνεται να «ξεχάστηκε» πως τους προηγούμενους μήνες πολλά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη απέκλειαν σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πειθούς και σημείωσε πως 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν από Covid – 19 είναι άνω των 60 ετών, ενώ τόνισε πως τον Νοέμβριο το ποσοστό αυτής της ηλικιακής ομάδας που προσήλθε να εμβολιαστεί ήταν μόλις 3%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναπαράγει το αφοριστικό αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», για να μην παραδεχθεί πως η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να φανεί πειστική στην εμβολιαστική εκστρατεία. Η αλήθεια είναι πως τα περιθώρια πειθούς δεν εξαντλούνται ποτέ. Και μια ενημέρωση που γίνεται με σεβασμό προς τον πολίτη, είναι πάντα προτιμότερη από έναν ωμό εκβιασμό που παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα.

«Δεν είναι τιμωρητικό» το χαράτσι, λέει ο Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως «Ευχόμαστε να μην επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Το μέτρο δεν έχει τιμωρητικό ούτε και εισπρακτικό χαρακτήρα». Ενώ το αποκάλεσε ως έσχατη… ώθηση στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να πάρουν την σωστή απόφαση».

Δηλαδή «το πιστόλι στον κρόταφο» μέσω οικονομικής εξόντωσης, ονομάζεται «έσχατη ώθηση». Σε απόλυτη διάσταση με την κοινή λογική, ένα μέτρο που παραβιάζει την ελεύθερη βούληση και καταδικάζει σε οικονομική καταστροφή έναν συνταξιούχο των 400 ευρώ, χαρακτηρίζεται ως… μη τιμωρητικό.

Η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να τραβήξει κι άλλο το σχοινί, ανοίγοντας όλο και περισσότερα μέτωπα ενάντια στους ίδιους τους πολίτες. Και μη συνειδητοποιώντας πως τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, άλλα προκαλούν έναν ποταμό οργής – όχι μόνο από πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, άλλα και από εμβολιασμένους που παρακολουθούν με φρίκη να ακολουθούνται πολιτικές τακτικές που ισοπεδώνουν κάθε έννοια ηθικής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραβάει το σκοινί η κυβέρνηση: Aνοιχτό να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους, είπε ο Οικονόμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.