ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρένα: Σε λειτουργεία η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπολογίζει να γίνεται το δρομολόγιο σε 3,5 ώρες μέσα στην χρονιά
Τρένα: Σε λειτουργεία η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Από σήμερα (29/1) δόθηκε στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Λιανοκλαδίου – Δομοκού και τα τρένα κάνουν χωρίς καθυστερήσεις τα δρομολόγιά τους.

Τα δρομολόγια ξεκίνησαν κανονικά, με την γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, να γίνεται ηλεκτροκινούμενη ως το τέλος του Φλεβάρη. Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει η επιθεώρηση του κομματιού της γραμμής που παραδόθηκε, μαζί και της γέφυρας στην Δομοκό που εγκαινιάστηκε.

Με το έργο αυτό θα καταργηθεί και η αλλαγή μηχανής που συνηθιζόταν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, με το ταξίδι για την Θεσσαλονίκη να διαρκεί πολύ λιγότερο. Ήδη θα γλιτώνουν μισή ώρα οι ταξιδιώτες, ενώ μέσα στην χρονιά, στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να μπορεί το ταξίδι να γίνεται σε 3,5 ώρες.

Αυτό θα επιτευχθεί όταν θα ολοκληρωθούν τα συστήματα σηματοδότησης της διαδρομής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Σάλος στο Twitter με την ανάρτηση Καμμένου – Έγραψε τα Σκόπια, Μακεδονία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρένα: Σε λειτουργεία η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.