ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Χαμός στην πρώτη έξοδο μετά την καραντίνα – Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν οδηγήσει σε μπλοκάρισμα σε διόδια Αφιδνών, αλλά και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Χαμός στην πρώτη έξοδο μετά την καραντίνα – Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Χιλιάδες Ι.Χ, αυξημένη κίνηση και ουρές χιλιομέτρων ήταν το σκηνικό στα διόδια και στην εθνική οδό λόγω της μαζικής εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όπως αναμενόταν, μιας και η εν λόγω αργία είναι η πρώτη μετά το lockdown, τα διόδια των Αφιδνών, αλλά και η Εθνικής οδός Αθηνών-Λαμίας… πλημμύρισαν από αυτοκίνητα.

Ωστόσο, ίδια κατάσταση επικρατεί αυτή την ώρα στο ύψος του Σκαραμαγκά, στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπως και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Πειραιά. Παράλληλα, κίνηση εντοπίζεται στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου, στο ύψος του Ψυχικού, ενώ κίνηση υπάρχει και στη λεωφόρο Κατεχάκη, και στα δύο ρεύματα.

Το σχέδιο της Τροχαίας για την αργία του Αγίου Πνεύματος:

Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων στις πόλεις, σε όλη την εορταστική περίοδο για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων. Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Μαζικός συνωστισμός σε αεροδρόμια- λιμάνια – σταθμούς τρένων

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους, όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί).
Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν.
Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Αυξημένες οι πτήσεις εσωτερικού

Από τις 25 Μαΐου, έχει αρχίσει να διευρύνεται και ο αριθμός εσωτερικών πτήσεων στην χώρα, ενώ σταδιακά θα αυξηθούν και αυτές του εξωτερικού, για όσους σκέφτονται ταξίδι με αεροπλάνο στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ηδη ξεκίνησαν πτήσεις με προορισμούς τα ελληνικά νησιά (Ρόδος, Κέρκυρα, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος), αλλά και προς άλλες άλλες περιοχές.

Παράλληλα, από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν σταδιακά να πραγματοποιούνται πτήσεις προς άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρκελώνη: Νοσηλευτές πηγαίνουν βόλτα στη θάλασσα ασθενείς με κορονοϊό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Χαμός στην πρώτη έξοδο μετά την καραντίνα – Μποτιλιάρισμα στους δρόμους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.