Τρίκαλα: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές

Τρίκαλα: Ενας κρατούμενος έπεσε νεκρός, μετά από συμπλοκή στη φυλακή της πόλης.

Τρίκαλα: Ενας κρατούμενος έπεσε νεκρός, μετά από συμπλοκή στη φυλακή της πόλης.

Δράστης ένας 55χρονος Αλβανός κρατούμενος , ο οποίος εξέτιε ποινή 8 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα. Το θύμα ήταν  66 ετών και εξέτιε ποινή για υπόθεση ναρκωτικών.

Στις φυλακές Τρικάλων, το πρωί της Παρασκευής (12/4) ένας 55χρονος Αλβανός κρατούμενος, ο οποίος επρόκειτο σύντομα να αποφυλακιστεί, επιτέθηκε και σκότωσε 66χρονο συγκρατούμενό του. Ο τελευταίος που επίσης επρόκειτο να αποφυλακιστεί άμεσα, εξέτιε ποινή 12 μηνών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης και το θύμα κρατούνταν ήδη μια εβδομάδα μαζί στον ίδιο χώρο υποδοχής της φυλακής, προκειμένου να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό έχει διαταχθεί έκτακτος έλεγχος στη φυλακή Τρικάλων, από το Σώμα Επιθεώρησης και παράλληλα διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από τον Εισαγγελέα Τρικάλων.

Το επεισόδιο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την εκτός ελέγχου κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές στη χώρα καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί σειρά ακόμα και φονικών επεισοδίων με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο, μάλιστα, καταγράφηκε και σε βίντεο.

Μόλις χθες, Πέμπτη, στον Κορυδαλλό υπήρξε επεισόδιο με έναν 33χρονο Έλληνα και έναν 27χρονο Αλβανό να πέφτουν θύματα άγριου βασανισμού από ομάδα κρατουμένων που τους χτύπημε με μαστίγια από καλώδια.

Την Τρίτη στις φυλακές Αυλώνα είχαν σημειωθεί επεισόδια ανάμεσα σε κρατούμενους που χρησιμοποίησαν στον μεταξύ τους «πόλεμο» μέχρι πέτρες και καυτά λάδια.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ανακοινώσεις που εκδίδει μετά από κάθε επεισόδιο φροντίζει να μιλά μόνο για «αντιπαραθέσεις» και για «τραυματισμούς».

Την ίδια ώρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις φυλακές προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα επιδεινώνεται καθημερινά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα