ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίμηνα πιστοποιητικά νόσησης: Η κυβέρνηση άνοιξε πόλεμο μέχρι και με τη φυσική ανοσία!

Μειώνοντας την ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης στους 3 μήνες, η κυβέρνηση - de facto - κηρύσσει ως υποδεέστερη τη φυσική ανοσία έναντι του εμβολιασμού!
Τρίμηνα πιστοποιητικά νόσησης: Η κυβέρνηση άνοιξε πόλεμο μέχρι και με τη φυσική ανοσία!

Με μια πρωτοφανή κατάργηση της κοινής λογικής, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει πόλεμο ακόμα και με την φυσική ανοσία που αποκτά κάποιος νοσώντας από τον κορονοϊό. Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης, μειώνεται στους 3 μήνες.

Χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πως τα αντισώματα που παράγονται μέσω φυσικής νόσησης επαρκούν για μόνο 3 μήνες, το πιστοποιητικό νόσησης γίνεται ακόμα ένα μέσο πίεσης και εξαναγκασμού. Ακόμα και ο δρόμος της φύσης, η φυσική απόκριση του οργανισμού απέναντι σε έναν ιό, παρουσιάζεται σαν κάτι το ευτελές και δευτερεύον, μπροστά στο προβαλλόμενο «μεγαλείο» των τεχνητών σκευασμάτων.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέσω διατροφής, άσκησης, υγιούς ψυχολογίας και η παραγωγή φυσικών αντισωμάτων (που γίνεται με τυχόν νόσηση), τείνουν να μην υπάρχουν καν στον χάρτη της αντιμετώπισης της πανδημίας. Πλήθος σοβαρών επιστημόνων δεν βρίσκουν καμία λογική στο τρίμηνο πιστοποιητικό νόσησης, αφού ισχυρίζονται πως η φυσική ανοσία διαρκεί πολύ περισσότερο.

Πρόσφατα ο καταξιωμένος επιστήμονας Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, σε εμφάνιση του σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν ξεκάθαρος πάνω στο θέμα:

«Δεν υπάρχει κανένα δεδομένο και καμία επιστημονική ή κοινή λογική που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει το πιστοποιητικό ανοσίας για αυτούς που έχουν νοσήσει να γίνει τρίμηνο. Κακώς ήταν εξάμηνο. Η φυσική ανοσία, αν και προφανώς όχι προτιμότερη, είναι σαφώς ισχυρότερη της εμβολιαστικής. Αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν, θεωρούμε ότι η φυσική ανοσία θα κρατάει ίσως και ένα χρόνο».

Η κυβέρνηση υποβιβάζει την αξία της φυσικής ανοσίας

Με την εισήγηση των ειδικών και την απόφαση της κυβέρνησης να μειωθεί η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης – από τους 6 μήνες – στους τρείς, γίνεται ξεκάθαρη πλέον η θέση τους στο να υποβιβάσουν την αξία της φυσικής ανοσίας.

Ούτως ή άλλως τα πιστοποιητικά είναι περισσότερο πολιτικά εργαλεία καταστολής και ελέγχου, παρά μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας. Και έτσι, μειώνοντας κατά το δοκούν την ημερομηνία λήξης τους, η κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία ακόμα ένα τεχνητό μέσο πίεσης, για να εξυπηρετηθεί καλύτερα η προώθηση των σκευασμάτων.

Στους άνω των 60, η απαίτηση για τρίτη δόση είναι μετά το εξάμηνο. Άρα έχουμε εξάμηνο χρονικό περιθώριο για εμβολιασμένους και τρίμηνο για ανεμβολίαστους νοσήσαντες. Δηλαδή έχουμε μια – de facto – αποδοκιμασία των νόμων και των τρόπων της φύσης. Αφού ξαφνικά (και χωρίς επαρκή στοιχεία) αναγνωρίζονται μεγαλύτερα «προνόμια ελευθερίας» στον χρήστη ενός σκευάσματος φαρμακευτικής, παρά σε έναν άνθρωπο που ανέπτυξε άμυνα βασισμένη στην άφταστη αρτιότητα του ανθρώπινου οργανισμού.

Άνθρωποι που νόσησαν και πέρασαν τον κορονοϊό, ακούν από την κυβέρνηση πως μετά τους 3 μήνες δεν τους αναγνωρίζεται καμία ανοσία γιατί πολύ απλά «έτσι θέλουμε». Οι απαντήσεις της φύσης κρίνονται ανεπιθύμητες, γιατί «δεν συμφέρουν» και δεν μπορούν να στηθούν πάνω τους τεχνοφασιστικά σχέδια. Περνάς έναν επικίνδυνο ιό και ξαφνικά αποφασίζεται πως μετά το πέρας 90 ημερών, θα αντιμετωπίζεσαι σα να μη νόσησες ποτέ. Γιατί έτσι. Και τέλος πάντων δεν μας ενδιαφέρει τι έχει παράξει ο οργανισμός σου βρε αδερφέ!

Τα (εξ’ αρχής απαράδεκτα) «προνόμια ελευθερίας» έχουν νόημα ύπαρξης μόνο με τεχνητούς διαχωρισμούς. Μεγαλύτερη ανοσία  με εμβολιασμό – μικρότερη ανοσία με νόσηση. Υπεύθυνοι πολίτες  – ανεύθυνοι πολίτες. Άξιοι να μπαίνουν σε μουσεία και θέατρα – ανάξιοι να μπαίνουν σε αυτά. Άξιοι να εργάζονται – ανάξιοι να εργάζονται (ακόμα και αν κάνουν τεστ). Άξιοι για να πάρουν γεύση «κανονικότητας» – άξιοι για χαράτσι πείνας των 100 ευρώ.

Και τα δίπολα αισχίστου είδους ολοένα και αυξάνονται.

Παραλογισμός και στους εμβολιασμένους

Εντωμεταξύ, αυτή η απολυταρχική νοοτροπία (ασφαλώς και) δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στους ανεμβολίαστους, άλλα επεκτείνεται και στους εμβολιασμένους. Η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίζονται ως ανεμβολίαστοι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου (μετά το πέρας επταμήνου από τη δεύτερη), αποκαλύπτει ένα τραγελαφικό παράδοξο που αποδεικνύει το μέγεθος της παράνοιας.

Τα ίδια άτομα που δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους και θα είναι αναγκασμένα να υποβάλλονται σε rapid test για να εργαστούν, για την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούνται ακόμα εμβολιασμένοι. Για την ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού (δύο δόσεων) έχει ισχύ ενός έτους. Άλλα για την κυβέρνηση όλοι οι άνω των 60 που δεν κάνουν τρίτη δόση είναι… ανεμβολίαστοι. Φαίνεται πως το Μαξίμου φέρεται πιο… υπεύθυνα.

Βλέπουμε λοιπόν, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μια γενικότερη… τάση να ρίχνει τις ημερομηνίες λήξης προς τα κάτω, τόσο για ανεμβολίαστους (νοσήσαντες) – όσο και για εμβολιασμένους. Για όσες αποφάσεις παίρνονται, φαίνεται πως η κοινή λογική μας έχει εγκαταλείψει προ πολλού. Τεχνητές αποφάσεις, μοιράζουν τεχνητά «προνόμια» και ορίζουν τεχνητές ημερομηνίες λήξης….

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρίμηνα πιστοποιητικά νόσησης: Η κυβέρνηση άνοιξε πόλεμο μέχρι και με τη φυσική ανοσία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.