ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο στη Βουλή: 2,5 χρόνια μετά, παραμένει αδικαίωτος ο Ιάσονας – Για 3η φορά πήρε αναβολή η δίκη – Ξέσπασε η αδερφή του

«Δεν φτάνει που έχουμε τον πόνο μας, πρέπει υποστούμε και αυτήν την κατάσταση» δήλωσε η Κατερίνα Λαλαούνη - Στις 25 Απριλίου 2024 μεταφέρθηκε η δίκη
Τροχαίο στη Βουλή: 2,5 χρόνια μετά, παραμένει αδικαίωτος ο Ιάσονας – Για 3η φορά πήρε αναβολή η δίκη – Ξέσπασε η αδερφή του

Δίκη – Ιάσονας: Στα σκουριασμένα και δυσκίνητα γρανάζια της ελληνικής δικαιοσύνης βρίσκεται ακόμα εγκλωβισμένη η υπόθεση του τροχαίου εγκλήματος με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη και δράστη τον αστυνομικό οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Ιάσονας Λαλαούνης περνώντας με μοτοσυκλέτα έξω από τη Βουλή σκοτώθηκε όταν ο οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη έστριψε παράνομα με το αυτοκίνητο και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ο αστυνομικός – οδηγός του αυτοκινήτου παρά τη σύγκρουση μπήκε κανονικά στο προαύλιο σαν να μη συνέβη τίποτα και παράτησε στη μοίρα του τον Ιάσονα που είχε εκτιναχθεί από τη μηχανή και είχε χτυπήσει στο οδόστρωμα. Η σχετική ΕΔΕ που έγινε, καταδίκασε τον αστυνομικό σε εφέσιμη ποινή αργίας τριών μόλις μηνών και μάλιστα χωρίς καν μετάθεση. Όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας αυτού του εγκλήματος μέσω του βίντεο που κυκλοφόρησε, κι όμως οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Εδώ και 2,5 χρόνια η οικογένεια του αδικοχαμένου Ιάσονα βιώνει ένα δράμα ζώντας με την πίκρα ενός ατιμώρητου εγκλήματος, αφού η εκδίκαση της υπόθεσης οδηγείται από αναβολή σε αναβολή, και σήμερα Τρίτη (31/10) αναβλήθηκε για τρίτη φορά.

Η δεύτερη αναβολή κατά σειρά, είχε δοθεί τον περασμένο Νοέμβριο καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου είχε δηλώσει ασθένεια. Η οικογένεια του Ιάσονα περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο για να μπει στις δικαστικές αίθουσες και να διεκδικήσει τη δικαίωση για τον χαμό του ανθρώπου τους, ενός ευγενέστατου νέου, ενός φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που είχε όλη τη ζωή μπροστά του.

Δώδεκα βασανιστικοί μήνες πέρασαν και οι συγγενείς του Ιάσονα ήταν έτοιμοι να αναμοχλεύσουν ξανά τις επώδυνες μνήμες τους, μόνο και μόνο για να δώσουν τη μάχη για λογαριασμό του Ιάσονα. Τελικά όμως το μαρτύριο τους πήρε κι άλλη παράταση. Η δίκη αναβλήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά λόγω… παρέλευσης του ωραρίου και προσδιορίστηκε για τις 25 Απριλίου.

Άλλοι 6 μήνες που αυτή η οικογένεια θα πρέπει να υπομένει αυτήν την αδικία, γιατί ζει σε μια χώρα που διαθέτει την πιο αργή απονομή δικαιοσύνης σε ολόκληρη την ΕΕ. Και γιατί αυτή η υπόθεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο έγκλημα έως και σήμερα, έτυχε πολύ «περίεργων» χειρισμών που δημιουργούν υποψίες για μια σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης.

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, Κατερίνα Λαλαούνη η υπόθεση είχε το νούμερο 9 και νωρίς το μεσημέρι εκδικαζόταν η υπόθεση με το νούμερο 1. «Δεν φτάνει που έχουμε τον πόνο μας για αυτό που ζούμε πρέπει κάθε φορά να ερχόμαστε εδώ και να υποστούμε όλη αυτή την κατάσταση» σημείωσε η ίδια.

«Είμαστε 2,5 χρόνια από το τροχαίο έγκλημα» δήλωσε η αδελφή του αδικοχαμένου Ιάσονα μιλώντας στο Star προσθέτοντας ότι «είμαστε σε πλημμελειοδικείο και κανείς δεν θα χάσει το δίπλωμά του, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του».

Η ίδια επεσήμανε ότι αν και ο αστυνομικός που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο τροχαίο δυστύχημα είναι φρουρός «που σημαίνει ότι έχει ειδική εκπαίδευση» αυτό δεν προσμετρήθηκε στην απόδοση κατηγοριών «και για αυτό έγινε πλημμέλημα και όχι κακούργημα. «Έχει ειδική εκπαίδευση και αφήνει μόνο του τον Ιάσονα στον δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κ. Λαλαούνη αποκάλυψε ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζονται οι παρανομίες στην πίσω πλευρά της Βουλής καθώς «εκεί είναι υπαίθριο πάρκινγκ και δεν θα έπρεπε να είναι ούτε είσοδος ούτε έξοδος. Η είσοδος και η έξοδος είναι από την οδό Αμαλίας».

«Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για κανέναν λόγο (σ.σ. η εν λόγω είσοδος/έξοδος). Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μπάρα. Έπρεπε να υπάρχει τοίχος» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε ότι «Συνεχίζουν να στρίβουν και σήμερα όπως έστριβαν και πριν από 2,5 χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τροχαίο στη Βουλή: 2,5 χρόνια μετά, παραμένει αδικαίωτος ο Ιάσονας – Για 3η φορά πήρε αναβολή η δίκη – Ξέσπασε η αδερφή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.