ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομοκρατία ο Ν.Τζανάκης: «Τα παιδιά να μην έρχονται σε επαφή με τον παππού και τη γιαγιά χωρίς μάσκα»!

Ο Νίκος Τζανάκης παρουσίασε τα παιδιά ως κινούμενες υγειονομικές «βόμβες» που πρέπει να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν τους ευάλωτους.
Τρομοκρατία ο Ν.Τζανάκης: «Τα παιδιά να μην έρχονται σε επαφή με τον παππού και τη γιαγιά χωρίς μάσκα»!

Τι και αν χιλιάδες ελληνόπουλα βρίσκονται αντιμέτωπα με ανυπολόγιστες ψυχολογικές συνέπειες από την κατατρομοκράτηση της κοινής γνώμης, που επέβαλαν για δυόμισι έτη πολιτικοί, «ειδικοί» και δημοσιογράφοι; Τι και αν χιλιάδες παιδιά απευθύνονται σε παιδοψυχιατρικές κλινικές όλης της χώρας, έχοντας αναπτύξει ψυχικές διαταραχές από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκαν στο περιβάλλον τους, με συνέπεια να τραυματίσουν το ευαίσθητο ψυχισμό τους;

Κάποιοι «ειδικοί» που πρωταγωνίστησαν στην φρενίτιδα της τρομολαγνείας των τελευταίων 2μισι ετών, συνεχίζουν το ίδιο «τροπάριο», σα να μην διδάχθηκαν τίποτα από τα αποτελέσματα των καταστροφικών χειρισμών τους. Έτσι, μετά την ανεκδιήγητη παρέμβαση του Γιώργου Παυλάκη που ζήτησε να ξαναγίνει υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία και χαρακτήρισε τα παιδιά ως «τους πιο πειθαρχημένους πολίτες» που θα κάνουν ό,τι τους πούμε, τώρα και ο Νίκος Τζανάκης περιγράφει τα παιδιά ως κινούμενες υγειονομικές βόμβες που ούτε λίγο – ούτε πολύ, διασπείρουν τον… όλεθρο!

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και με τη συλλογιστική του, μπορεί να πει κάποιος πως έκανε ό,τι είναι δυνατό ώστε να εμφυτεύσει φοβίες και προκαταβολικές ενοχές στα παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη το κάθε παιδί πρέπει να καταλάβει πως είναι υποψήφιος κίνδυνος για τον παππού, την γιαγιά, τα αδέρφια και τους γονείς, ενώ οι γονείς του πρέπει να το «πείσουν» να φοράει μάσκα.

«Υπάρχει πάρα πολύ υψηλή θετικότητα στα παιδιά που οφείλεται στο άνοιγμα των σχολείων και στο ότι τα μαθήματα γίνονται χωρίς μάσκες. Εγώ θα προέτρεπα τον κόσμο να πείσει τα παιδιά του να φοράνε τη μάσκα τους, να τα προσέχει και κυρίως να προσέχει την επαφή των παιδιών με μεγαλύτερους σε ηλικία και ευάλωτους συγγενείς τους.

Δηλαδή αν έχουν ένα αδερφάκι το οποίο έχει πρόβλημα υγείας θα πρέπει να το προσέχουν. Αν έχουν έναν παππού ή μια γιαγιά με πολλά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να μην έρχεται τώρα το παιδί σε επαφή μαζί τους εύκολα, χωρίς μάσκα. Διότι το παιδάκι μπορεί να μην πάθει τίποτα και να αρρωστήσει ελαφριά, όμως ένας παππούς ή μια γιαγιά ή ένας γονέας ακόμα που έχει προβλήματα υγείας, μπορεί να έχει πρόβλημα», είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Τελικά αυτή είναι η δυστοπική πραγματικότητα που οραματίζονται διάφοροι επιστήμονες, ο εθισμός των παιδιών στον φόβο και η ολική καταστροφή της αθωότητας τους; Πως είναι δυνατόν να έχει μια υγιή ανάπτυξη ένα παιδί, όταν μονίμως αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως απειλή για το οικογενειακό περιβάλλον του; Σε ποιο βιβλίο παιδοψυχολογίας και κοινωνικής ψυχολογίας «βρήκε» ο κ. Τζανάκης πως το να φορτώνεις ενοχές και υπερβολικές ευθύνες ένα παιδί, είναι ωφέλιμο για τον ψυχισμό του; Ή μήπως δεν μας νοιάζει πλέον η ψυχική υγεία, άλλα μόνο η σωματική; Πως είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η δεύτερη, χωρίς την πρώτη, και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά;

Πως γίνεται να υπάρχουν επιστήμονες που πλέον αποκαλούν ως «φυλακή» τη μάσκα στα σχολεία και ταυτόχρονα να ακούμε ειδικούς που ακόμα περιγράφουν ως «κανονικότητα» το να κρύβουν το χαμόγελο τους τα μικρά παιδιά και να αναπνέουν τα χνώτα τους σε πολύωρη καθημερινή βάση;

Αυτού του τύπου οι νοοτροπίες «ειδικών» που προωθούνται με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης, είναι που δυστυχώς έχουν προκαλέσει υπερβολικό στρες, κατάθλιψη και άλλες προβληματικές συμπεριφορές σε πλήθος παιδιών που αδυνατούν να διαχειριστούν το απάνθρωπο «βάρος» που τους φορτώνουν, όσοι αντιλαμβάνονται τα παιδιά μόνο ως… πειθαρχημένους πολίτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρομοκρατία ο Ν.Τζανάκης: «Τα παιδιά να μην έρχονται σε επαφή με τον παππού και τη γιαγιά χωρίς μάσκα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.