ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομολαγνικό «μανιφέστο» και πάλι ο Νίκος Καπραβέλος: Ζητά υποχρεωτική μάσκα και χαρακτηρίζει «ασυμμόρφωτους» τους πολίτες

Ο Νίκος Καπραβέλος επανήλθε δριμύτερος στο κλίμα τρομοκρατίας, και κούνησε το δάχτυλο στους «ασυμμόρφωτους» πολίτες.
Τρομολαγνικό «μανιφέστο» και πάλι ο Νίκος Καπραβέλος: Ζητά υποχρεωτική μάσκα και χαρακτηρίζει «ασυμμόρφωτους» τους πολίτες

Τα γνωστά τρομολαγνικά «τροπάρια» ξεκίνησε ο – επί διετίας – πρωταγωνιστής της κατατρομοκράτησης του κόσμου, Νίκος Καπραβέλος, που εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ σήμερα για να εξαπολύσει ένα νέο κύμα ακατάσχετης κινδυνολογίας, χωρίς να «ακουμπά» στο παραμικρό τους πραγματικούς λόγους που η χώρα βρίσκεται ακόμα σε δεινή θέση όσον αφορά τον έλεγχο της πανδημίας.

Σα να μην υπάρχει κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα σε ένα υγειονομικό φιάσκο που ξεπέρασε τους 30.000 θανάτους (με παραπάνω από τους μισούς να έχουν καταλήξει εκτός ΜΕΘ), ο κ. Καπραβέλος επέλεξε να φορτώσει όλες τις ευθύνες αποκλειστικά στους πολίτες, χαρακτηρίζοντας τους «μη – συμμορφωμένους», ενώ μέσα στο «μελόδραμα» του, έφτασε ακόμα και να προεξοφλεί γεμάτα… νεκροταφεία το χειμώνα!

Κατά την άποψη του διευθυντή ΜΕΘ του «Παπανικολάου» η έξαρση του πανδημικού κύματος οφείλεται στην χαλαρότητα των μέτρων και στο ότι οι πολίτες δεν… συμμορφώνονται, και όχι στο ότι πέρασαν δυόμιση ολόκληρα χρόνια και ακόμα δεν ενισχύθηκε η πρωτοβάθμια περίθαλψη, άλλα ούτε έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να «φρακάρουν» με το παραμικρό τα νοσοκομεία.

Ο κ. Καπραβέλος εμφανίστηκε επιτακτικός στο να επιστρέψει η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, γιατί – όπως υποστήριξε – δεν… κοστίζει σε κανέναν:

«Δεν κοστίζει σε κανέναν να πει η πολιτεία ‘’δεν έχετε συμμορφωθεί, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος για την υγεία σας, για τη ζωή σας, για την προστασία σας, άρα η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός’’. Με αυτήν την έννοια, όχι ότι όλοι θα συμμορφωθούν, άλλα η συμμόρφωση θα είναι μεγαλύτερη, τα κρούσματα θα είναι λιγότερα, ο κίνδυνος να βρεθούμε σε απρόοπτες εξελίξεις το χειμώνα με καταστροφικές συνέπειες. Τότε θα πούμε – ξέρετε – όταν θα γεμίσουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας και θα γεμίσουν και τα νεκροταφεία, τότε εμείς θα πάρουμε μέτρα;»

Οπωσδήποτε μια «επιστημονική» προσέγγιση που λαμβάνει υποψηφιότητα για νόμπελ… τρομοκρατίας, μια ανάλυση που δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη που υπηρετεί ο κ. Καπραβέλος, άλλα πρόκειται για ένα συνονθύλευμα «πολιτικών» τοποθετήσεων, ανακριβειών, και αυθαίρετων «προφητειών».

Με τέτοιου είδους «επιστημονικής» ενημέρωσης επί διετίας, το τραγικό αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες προς μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων που μονίμως έπαιζαν τον ρόλο του «χωροφύλακα». Και τώρα φαίνεται πως ο κ. Καπραβέλος κάνει… ό,τι μπορεί για να χαθεί και το τελευταίο «δράμι» σοβαροφάνειας.

Στα πρότυπα της… Σαγκάης (που μάλλον φαίνεται να θαυμάζει ο κ. Καπραβέλος) οποιοδήποτε κακώς κείμενο παρουσιάζει η εξέλιξη της πανδημίας, αυτομάτως μεταφράζεται ως «συμμόρφωση» ή «μη – συμμόρφωση» των πολιτών και τίποτε άλλο. Αντί ο κ. Καπραβέλος να μας εξηγήσει για ποιο λόγο έγινε αυτό το μέγα φιάσκο της κυβέρνησης και των φαρμακευτικών, με τα εμβόλια σήμερα να μην ανακόπτουν τον δρόμο προς την ΜΕΘ, υποστηρίζει πως με ένα κομμάτι… πανί στο πρόσωπο, θα λυθούν όλα τα προβλήματα που φέρνει το πανδημικό κύμα!

Για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία θα πει κάτι ο κ. Καπραβέλος; Για την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη; Για τους χιλιάδες που ξεψύχησαν εκτός ΜΕΘ; Για το ότι οι εμβολιασμένοι που διασωληνώνονται είναι συχνά περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους, αναλογικά σε ποσοστό; Για το ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι τηλε – «ειδικοί» πίεζαν για υποχρεωτικότητες και αντισυνταγματικούς περιορισμούς, ενώ σήμερα βλέπουμε τα εμβόλια να έχουν γίνει «σουρωτήρι» από τις νέες μεταλλάξεις;

Για όλα αυτά έχει να πει ο κ. Καπραβέλος ή ξοδεύει αποκλειστικά τον τηλεοπτικό χρόνο του για να εμπλουτίζει ολοένα και περισσότερο το τρομολαγνικό μελόδραμα του;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρομολαγνικό «μανιφέστο» και πάλι ο Νίκος Καπραβέλος: Ζητά υποχρεωτική μάσκα και χαρακτηρίζει «ασυμμόρφωτους» τους πολίτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.