ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσάπαλης: Ξεκίνησε αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως κατεβαίνει στην Αθήνα για να δει τον υπουργό και τον υφυπουργό
Τσάπαλης: Ξεκίνησε αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών

Τον δικό του αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών ξεκίνησε ο Λάμπρος Τσάπαλης. Με επιστολή – ανακοίνωση προς τους κυρίους Κικίλια και Κοντοζαμάνη απευθύνει «Κατηγορώ» προς τους υπεύθυνους αυτής της ιστορίας.

Τι αναφέρει ο Λάμπρος Τσάπαλης στην επιστολή του:

«Μετά και την τελευταία σας επιστολή προς τις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας παρόλο που είστε γνώστης της πραγματικότητας σχετικά με τα νέα δεδομένα που αποδεικνύουν περίτρανα πλέον ότι και οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι μεταδίδουν τον ιό αλλά και νοσούν βαριά , όπως συνέβη με τον πολίτη που έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο Παπανικολάου (που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι και ο τελευταίος αν κρίνουμε από τις εξελίξεις σε άλλες χώρες) , είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο σχεδιασμός σας να εφαρμόσετε έναν νόμο (μη συμβατό με το Ελληνικό Σύνταγμα) που θα καθορίσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων είναι ιδιοτελής, φοβούμενος μάλιστα ότι κάτι άλλο υποκρύπτεται μέσα σε αυτό. Η εμμονή σας μάλιστα ως κυβερνώντες, όλο αυτό το διάστημα παρόλο που δεν τελείωσε η πανδημία, να τα βάζετε με μια μερίδα ανθρώπων που αποδεδειγμένα ανήκαν σε ένα σύνολο επαγγελματιών υγείας (ΗΡΩΕΣ) το οποίο έδωσε και δίνει καθημερινά μία άνιση μάχη με τον ιό είναι εκτός από ανησυχητική , είναι και επικίνδυνη. Σας κατηγορώ γιατί δεν αντιλαμβάνεστε την ψυχική οδύνη που ήδη έχετε προκαλέσει σε αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους άρα αποδεικνύετε πόσο άκαμπτοι είστε. Το έχετε ξανακάνει άλλωστε.

Σας κατηγορώ για το απύθμενο θράσος που έχετε, κρυβόμενοι νομίζω πίσω από νόμους εκτρώματα που δημιουργείτε συνεχώς αφού δεν έχετε το θάρρος να πάρετε την ευθύνη της κατάστασης στα χέρια σας όπως πρέπει, να φωτογραφίζετε ανθρώπους ελεύθερους στην σκέψη και σεβόμενοι το Σύνταγμα της Ελλάδος να αποφασίζουν για τις ζωές τους οι ίδιοι και όχι εσείς. Σας προλαβαίνω, γιατί το αφήγημά σας τις επόμενες ημέρες θα καταπέσει και μετά θα λέτε στην κοινή γνώμη “το κάναμε για να τους προστατέψουμε”. Ποιους;! Αυτούς που τους είχατε πετάξει τον Δεκέμβριο του 2020 μέσα στην φωτιά με σακούλες σκουπιδιών για ποδονάρια! Θα νοιαστείτε εσείς για μας:! Τόση υποκρισία λοιπόν!

Σας κατηγορώ επειδή πίσω από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν οικογένειες που λειτουργούν ομαλά μέσα στον κοινωνικό ιστό, εξαρτώμενοι βεβαίως οικονομικά αλλά και ασφαλισμένες με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και τους τα παίρνετε όλα! Και το πιο σκληρό πολίτευμα δεν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Για μένα εδώ ακριβώς είναι που καταλύετε το Σύνταγμα της Ελλάδος. Για να προστατέψετε υποτίθεται έναν αριθμό πολιτών (άγνωστο, αλλά κατά την φαντασία σας βεβαίως, αφού δεν έχετε επιστημονικά και ερευνητικά στοιχεία ακόμα να το αποδείξετε εφόσον αυτό δεν θα μπορούσε να καταγραφεί, συν του ότι τα δεδομένα από το αφήγημά σας καθημερινά μεταλλάσσεται σαν το ιό ) οδηγείται 23 χιλιάδες περίπου ανθρώπων στον ξαφνικό θάνατο συν τους χιλιάδες ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτούς. Διότι αν δεν έχει να φάει και να έχει πρόσβαση για περίθαλψη ποιο νομίζετε θα είναι το αποτέλεσμα; Έχετε δει κάποιον χωρίς φαγητό να ζει: Αυτό είναι το πραγματικό γεγονός. Όχι αυτό που φαντάζεστε εσείς κ. Κοντοζαμάνη. Δεν λειτουργούν οι κοινωνίες με υποθέσεις. Ακόμα και επιστημονικές.

Σας κατηγορώ για την συνενοχή σας, σε περίπτωση που θα συνεχίσετε να μας υποδεικνύετε ως επικίνδυνους ως προς την δημόσια υγεία, αφού γνωρίζετε ότι από την ήμερα εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για την αναστολή έως και τις 31 Αυγούστου εργαζόμαστε κανονικά χωρίς καμία όχληση, έχουμε καθημερινή επαφή με τους ασθενείς ( ευτυχώς στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχουμε ακόμα κάποιο παρατράγουδο) και δεν μας έχει υποδείξει κανείς από την διοίκηση να λάβουμε κάποια ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ως προς τον ασθενή. Και εδώ τίθεται και το βασικό ερώτημα. Μετά την 1η Σεπτεμβρίου θα είμαστε επικίνδυνοι; Την απάντηση σε αυτό για να σας βοηθήσω θα σας την δώσω εγώ που βρίσκομαι μέσα στην μάχη καθημερινά και όχι εσείς! Όταν έρθει η ώρα. Εσείς ελπίζω να απαντήσετε σε έναν αδέκαστο εισαγγελέα όταν ρωτηθείτε για αυτό.

Σας κατηγορώ για τον μέγιστο διχασμό που προκαλέσατε μέσα σε έναν απόλυτα ευαίσθητο χώρο καθώς γνωρίζετε τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων, των κλινικών καθώς και στην ασφάλεια των ασθενών ειδικά τώρα που η πανδημία εξελίσσεται ακόμα και πρέπει όλοι να έχουμε την προσοχή μας σε αυτήν και μόνο σε αυτήν.

Σας κατηγορώ επειδή στον χώρο μας όλοι καθημερινά συζητάμε ότι δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό κι εκτός αυτού προσπαθείτε καθημερινά με ανθρώπους που εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε σαν επιστήμονες (αφού ο ρόλος τους και ο λόγος τους δεν είναι σταθερός πέραν του ότι είναι και επιτακτικός λες και μιλάνε σε παιδιά νηπιαγωγείου), να τον κατευθύνετε σε λανθασμένες εντυπώσεις όπως για παράδειγμα ότι είμαστε αρνητές των εμβολίων. Με το πιστόλι στον κρόταφο δεν κρατάς κοινωνίες αλλά την καταστρέφεις. Ελπίζω να μην είναι κι αυτό μέσα στις σκέψεις σας γιατί τότε ένα είναι σίγουρο. Ότι θα είστε και ψυχικά άρρωστοι.

Παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας την σοβαρότητα των εξελίξεων αφού από τις 20/08/2021 και μετά κανείς δεν εγγυάται τίποτα από αυτά που θα συμβούν. Παρακαλώ να αλλάξετε το αφήγημα και να πάρετε πίσω την απειλή. Μην ξεχνάτε ότι είστε πρόσκαιροι. Ξέρετε ότι το άδικο δεν κρατάει πολύ. Υπάρχει προηγούμενο αν έχετε κοντή μνήμη. Οι χιλιάδες συνάδελφοί μου, που δεν είναι 10 χιλιάδες όπως λένε αλλά πάνω από 23 χιλιάδες (έτσι σας βολεύει να λέτε αφού ξεχνάτε και χιλιάδες συναδέλφους που δεν θα δεχθούν να κάνουν το 3ο εμβόλιο παρόλο που μέσα στον Σεπτέμβρη και Οκτώβριο λήγουν εξαμηνιαίες δόσεις τους) είναι αποφασισμένοι, από το μήνυμα που λαμβάνω, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να παλέψουν πλέον, όχι για κάποιο δικαίωμά τους, αλλά για τις ίδιες τις ζωές τους. Μέχρις εσχάτων. Το αφήγημα που στήθηκε αυτό το υγειονομικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση σας ότι εμείς οι πρώην «ΗΡΩΕΣ» είμαστε επικίνδυνοι για τους ασθενείς, κατέρρευσε, αφού πλέον αποδείχθηκε και επιστημονικά ότι όλοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Υπάρχουν δε αποκαλύψεις και καταγγελίες από δεκάδες συναδέλφους μάλιστα, από το δικό μας το νοσοκομείο ΠΓΝ Λάρισας τουλάχιστον, για παράβαση άρθρων επειδή για ανεξήγητους λόγους η διοίκηση σε συνεργασία με τις διευθύνσεις να ενοχλούν ακόμα και στην περίοδο αδείας τους τηλεφωνικά προκαλώντας τους σύγχυση και αγωνία με ότι αυτό συνεπάγεται για έναν άνθρωπο που βιάζεται ψυχικά την ώρα που αναρρώνει από μία πολύμηνη κόπωση τόσο σωματική όσο και ψυχική. Πράξεις σε δοσιλογική φιλοσοφία δεν θα περάσουν σε εμάς. Βιάζεστε να μας διώξετε. Και εμείς απαντάμε. Η εσείς ή εμείς! Δεν υπάρχει επιστροφή όπως μου λένε οι συνάδελφοι.

Τέλος σας ενημερώνω και εφόσον όλοι γνωρίζετε την φιλοσοφία μου, ότι αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα με τα πόδια κουβαλώντας ένα αμαξίδιο ασθενούς και εύχομαι ο θεός να με βοηθήσει να φτάσω. Η πρώτη μου στάση θα είναι μπροστά στο Υπουργείο σας ζητώντας να με δεχθεί ο Υπουργός αλλά και ο Υφυπουργός και να του εκφράσω την αγωνία των συνανθρώπων μου αλλά και συναδέλφων μου συνάμα και ύστερα θα κατευθυνθώ προς το Σύνταγμα όπου και θα παραμείνω για όσες ημέρες χρειαστεί ελπίζοντας να αλλάξετε αυτό το αφήγημα που δεν έχει ανθρώπινο πρόσωπο αλλά τέρατος. Ταυτόχρονα σας καθιστώ υπεύθυνους για την σωματική μου ακεραιότητα τόσο κατά την διαδρομή μου προς εσάς όσο και κατά την παραμονή μου στον εξωτερικό χώρο του Συντάγματος και σας ζητώ να διαφυλάξετε την ασφάλεια της ζωής μου.

Υ.Σ. Σας επισυνάπτω έγγραφο από έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα «ertnews.gr» το οποίο αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή ακόμα και η εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν. Το πόσο, επειδή οι απόψεις διίστανται ακόμη, αλλά και όπως ξέρετε κι εσείς είναι κάτι που δεν το γνωρίζατε και πριν, δεν ενδιαφέρει στην παρούσα φάση αφού όλα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Οπότε αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε την δουλειά μας και ασχοληθείτε με τον κόσμο που πραγματικά κινδυνεύει και είναι οι ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι που δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό. Κινδυνεύουμε να ξαναγεμίσουμε τις ΜΕΘ τον χειμώνα με αυτούς κι εσείς ασχολείστε με τα παιδάκια και με μας. Και θέλετε να πιστέψουμε ότι είστε σοβαρή κυβέρνηση!θα γραφτείτε στην ιστορία ως η χειρότερη και επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την χώρα μας. Ήδη βαραίνουν τα σύννεφα πάνω από τα κεφάλια σας.

Σας ευχαριστώ εκ των υστέρων (εφόσον σταματήσετε αυτόν τον κατήφορο)».

Πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στα Βίλια: Πολίτες γιούχαραν άγρια αστυνομικούς

Φωτιές: Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς στη μισή Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 18/8

Ετοιμάζονται να βάλουν εισιτήριο για να μπορέσεις να επισκεφθείς τον Όλυμπο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσάπαλης: Ξεκίνησε αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.