ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσαβούσογλου: Υποχώρησαν οι Έλληνες από κυριαρχικά τους δικαιώματα

Τσαβούσογλου: Πανηγυρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για την Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, αφού όπως λέει ενισχύει τα τουρκικά επιχειρήματα πως τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ. Εδώ, σύμφωνα με τους Έλληνες δεν έχει κανονική ΑΟΖ η… Κρήτη, τονίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο...
Τσαβούσογλου: Υποχώρησαν οι Έλληνες από κυριαρχικά τους δικαιώματα

Τσαβούσογλου: Πανηγυρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για την Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, αφού όπως λέει ενισχύει τα τουρκικά επιχειρήματα πως τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ.

Εδώ, σύμφωνα με τους Έλληνες δεν έχει κανονική ΑΟΖ η… Κρήτη, τονίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο ενισχύουν τις τουρκικές θέσεις «πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα». »Στο Ιόνιο δεν ξεκίνησαν την υφαλοκρηπίδα από τα νησιά», τόνισε.

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα θαλάσσια σύνορα που καθορίζει το Κάιρο δεν παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Ομως είναι ξεκάθαρο πως ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Ελλάδας παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Έτσι, ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί την Ελλάδα και όχι την Αίγυπτο για τη συμφωνία καθορισμού υφαλοκρηπίδας.

«Κανένας δεν μπορεί να πει να μην πάμε στις περιοχές αυτές. Κανένας δεν μπορεί να πει οτιδήποτε στις έρευνες και γεωτρήσεις που θα κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όλοι είδαν πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο», πρόσθεσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσαβούσογλου: Υποχώρησαν οι Έλληνες από κυριαρχικά τους δικαιώματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.