ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιμεντένια γέφυρα κρέμονταν με ιμάντες πάνω από τις ράγες – Εικόνα που σοκάρει

Αδιανόητες καταστάσεις στις γραμμές του ΟΣΕ.
Τσιμεντένια γέφυρα κρέμονταν με ιμάντες πάνω από τις ράγες – Εικόνα που σοκάρει

Προχειρότητα, ανευθυνότητα, τσαπατσουλιά. Αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στις γραμμές του ΟΣΕ.  Δείτε παρακάτω μια  τσιμεντένια γέφυρα να κρέμεται σαν… καρμανιόλα πάνω τις ραγές!

Όπως βλέπετε στην ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ (στις 20/2/2023), Κώστας Γενηδούνιας στο προφίλ του στο Facebook, μια τσιμεντένια γέφυρα κρέμεται από ιμάντες που κρατά ένας γερανός πάνω από τις γραμμές του τρένου και με τους συρμούς φυσικά να περνούν από κάτω!

«Ασφαλεια κυκλοφορίας. Είστε γελοίοι, το λέω απλά και το φωνάζω. Επικίνδυνοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είχε σημειώσει τότε η efsyn, «σε ελάχιστη απόσταση από καλώδια 25.000 βολτ έξω από το Λιανοκλάδι κρεμόταν χθες από ιμάντες ένας τεράστιος τσιμεντένιος όγκος, τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου Ε65 που κατασκευάζεται, σύμφωνα με καταγγελίες, χωρίς τη στοιχειώδη τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας. Όποτε γίνονται τέτοιας μορφής εργασίες πάνω από το ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο, λαμβάνονται υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο κάτι να μην πάει καλά στο εγχείρημα στήριξης της γέφυρας πάνω από ηλεκτροφόρα καλώδια και τρένα βάρους εκατοντάδων τόνων που περνούν με ταχύτητες 140 χιλιομέτρων την ώρα χωρίς δυνατότητα άμεσης πέδησης.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι υπάρχει η φωτογραφία που είναι εμφανές ότι λήφθηκε μέσα από καμπίνα μηχανοδηγού, η διοίκηση του ΟΣΕ αμφισβήτησε ότι περνούσε τρένο την ώρα των εργασιών».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιμεντένια γέφυρα κρέμονταν με ιμάντες πάνω από τις ράγες – Εικόνα που σοκάρει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.