ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Ένας νέος θάνατος και 21 νέα κρούσματα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα και έναν επιβεβαιωμένο θάνατο το τελευταίο 24ωρο. Τα 11 από τα 21 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε δομή ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Συνολικά στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2.663 επιβεβαιωμένα κρούσματα και...
Τσιόδρας: Ένας νέος θάνατος και 21 νέα κρούσματα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα και έναν επιβεβαιωμένο θάνατο το τελευταίο 24ωρο.

Τα 11 από τα 21 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε δομή ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2.663 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 147 συνάθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Ακόμη ο καθηγητής Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι 36 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ, 82 ασθενείς έχουν εξέλθει από αυτές.

Το 55,5% των κρουσμάτων αφορά άνδρες ενώ τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα. Ακόμα περισσότερα από 1.200 δείγματα εξετάσθηκαν τις τελευταίες 48 χώρες από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και όλα είναι αρνητικά.

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε και για το πως καταγράφονται οι θάνατοι στην χώρα μας. Όπως είπε απαντώντας σε επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον τρόπο καταγραφής των νεκρών είπε ότι δεν είναι δική του επινόηση και ότι μάλιστα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

«Αν είχαμε το ελεύθερο να κρίνουμε κατά το δοκούν αν είναι ή δεν είναι “από” COVID-19 ο θάνατος, τότε θα υποεκτιμούσαμε τους θανάτους και θα προσπαθούσαμε να δώσουμε μια ψεύτικα καλύτερη εικόνα για την χώρα μας και φυσικά δεν θα τηρούσαμε και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα δεν υπήρξε υποεκτίμηση του φαινομένου, αφορά όμως τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπου μέσω του δικτύου επιτήρησης θανάτων του EuroMOMO παρατηρούμε μεγάλες αυξήσεις των θανάτων, πολύ υψηλότερες των καταγεγραμένων εργαστηριακά επιβεβαιωμένων θανάτων από τον νέο ιό.

Άρα μεγάλο μέρος της αύξησης αποδίδεται στον COVID, παρ’ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά», ανέφερε.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: Ένας νέος θάνατος και 21 νέα κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.