ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του μίλησε για την χρήση μασκών και γαντιών.  Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση προστατευτικής μάσκας από το κοινό, ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας. Παρομοίως,  η Επιτροπή συστήνει  να πάψουμε να φοράμε γάντια μίας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και να τα αφήσουμε...
Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του μίλησε για την χρήση μασκών και γαντιών. 

Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση προστατευτικής μάσκας από το κοινό, ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παρομοίως,  η Επιτροπή συστήνει  να πάψουμε να φοράμε γάντια μίας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και να τα αφήσουμε για τους επαγγελματίες της Υγείας.

Χαρακτηριστικά ο καθηγητής Τσιόδρας είπε: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό», τόνισε, σημειώνοντας πως «μικρές εγκοπές μπορεί να επιτρέψουν στον κορονοϊό να επιτεθεί, ενώ ακόμη σημείωσε πως το να φορά κανείς γάντια μπορεί να τον κάνει να τηρεί λιγότερο συχνά από ό, τι πρέπει τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.