ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας εκτός τόπου και χρόνου: Τα «πήγαμε… καλά στη πανδημία» λέει, ενώ ξεπεράσαμε σε νεκρούς τη Σουηδία!

Ο καθηγητής Τσιόδρας ισχυρίστηκε πως τα πάμε... καλά γιατί στα πρώτα κύματα «συμμορφωνόμασταν» με τα καταστροφικά lockdown που τελικά ισοπέδωσαν τη χώρα.
Τσιόδρας εκτός τόπου και χρόνου: Τα «πήγαμε… καλά στη πανδημία» λέει, ενώ ξεπεράσαμε σε νεκρούς τη Σουηδία!

Ενώ η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας κατά κοινή ομολογία έχει αποτύχει παταγωδώς, ο εκτός τόπου και χρόνου Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών για να ευλογήσει τα γένια (που δεν έχει).

Ο κ. Τσιόδρας παρευρέθηκε σε ένα δρώμενο προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη και στην ομιλία του εκτίμησε ότι η χώρα μας «πήγε καλά» (!) με την πανδημία γιατί στα πρώτα κύματα, «ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις».

Τώρα… που το βλέπει το «καλά» ο καθηγητής, όταν η χώρα μας έσπασε το φράγμα των 15.000 θανάτων και ξεπέρασε σε νεκρούς τη Σουηδία των μηδενικών lockdown, μόνο ο ίδιος μπορεί να μας το εξηγήσει.

Το ότι επικαλείται τους «κανόνες» που επιβλήθηκαν στα πρώτα κύματα, μάλλον δείχνει πως η καθιερωμένη συνταγή του κ. Τσιόδρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, είναι να βάζει λουκέτο ολόκληρη η χώρα, να κυκλοφορούν οι πολίτες μόνο με SMS, να μη μπορείς να κυκλοφορήσεις πέρα από τα 2 χιλιόμετρα από το σπίτι σου, να απαγορεύεται η νυχτερινή κυκλοφορία (γιατί το βράδυ ο ιός γίνεται πιο… επικίνδυνος), να ρίχνει το κράτος πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ και άλλες τέτοιες υπέροχες εισηγήσεις των «ειδικών».

Μόνο ο Τσιόδρας τα βλέπει καλά…

Και όλη αυτή η – κατά Τσιόδρα – «καλή» στρατηγική, μας έφερε στο σημείο και να καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομία, και να αρχίσουν να θερίζουν τα παραμελημένα non – covid νοσήματα, και να εκτιναχθεί η χρήση ναρκωτικών και αντικαταθλιπτικών, και να ξεπερνάμε σε νεκρούς από covid, χώρες που ακολούθησαν ήπια κοινωνικά μέτρα, όπως πχ οι σκανδιναβικές χώρες.

To «ακούγαμε τους ειδικούς» μεταφράζεται στο ότι ακούγαμε την τηλεοπτική κατατρομοκράτηση επί 24ωρου βάσεως από 10-15 συγκεκριμένους ειδικούς, που εμφανίζονταν στα τηλεπαράθυρα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον ενοχλούν και οι «επικριτικές απόψεις», γιατί μάλλον προτιμά την επιστήμη μίας και μοναδικής γραμμής, χωρίς υγιή επιστημονικό διάλογο και… ενοχλητικές διαφωνίες. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν από μια επιτροπή και ας έχουν σοβαρές διαφωνίες αξιολογότατοι επιστήμονες της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς και ο κορυφαίος Γιάννης Ιωαννίδης που τασσόταν από την αρχή ενάντια των καταστροφικών lockdown.

Ο κ. Τσιόδρας που κάποτε μας ενημέρωνε πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό και μετά «αποφάσισε» πως τελικά μεταδίδουν, είπε ακόμη ότι είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας εκτός τόπου και χρόνου: Τα «πήγαμε… καλά στη πανδημία» λέει, ενώ ξεπεράσαμε σε νεκρούς τη Σουηδία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.